Άρθρο Localit 06 Απριλίου, 2023

Μονάδα Βιοαποβλήτων θα αποκτήσει ο Δήμος Σκιάθου

Μονάδα Επεξεργασίας Βιοαποβλήτων και Ανάπτυξη Συστήματος Χωριστής Συλλογής Βιοαποβλήτων (ΜΕΒΑ), θα αποκτήσει ο Δήμος Σκιάθου, με απόφαση του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας.

Το έργο προϋπολογισμού 1.180.171€, εντάχθηκε στο Περιφερειακό Επιχειρησιακό πρόγραμμα Θεσσαλίας 2014-2020, κατόπιν σχετικής πρότασης που υπέβαλε ο Δήμος Σκιάθου.

Με την υλοποίηση του έργου, θα αναπτυχθεί, σύστημα για τη χωριστή συλλογή βιοαποβλήτων, δηλαδή απόβλητα τροφίμων και πράσινα απόβλητα, με την κατασκευή Μονάδας Επεξεργασίας Βιοαποβλήτων (ΜΕΒΑ), έργο που προβλέπεται στο εν ισχύ Περιφερειακό Σχέδιο Διαχείρισης Αποβλήτων (ΠΕΣΔΑ) της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Η πρόσκληση της Περιφέρειας για την χρηματοδότηση του έργου στάλθηκε στον Δήμο Σκιάθου στις 11 Μαρτίου 2020, και ο Δήμος με τη συνεργασία της Υπηρεσίας Καθαριότητας και της Τεχνικής Υπηρεσίας, υπέβαλε τον πλήρη φάκελο, με την υποστήριξη της Μονάδας Οργάνωσης της Διαχείρισης Αναπτυξιακών Προγραμμάτων του Υπουργείου Ανάπτυξης & Επενδύσεων.

«Πρόκειται για ένα από τα σημαντικότερα έργα με σπουδαίο περιβαλλοντικό αποτύπωμα, που στοχεύει στην ορθολογική διαχείριση των απορριμμάτων, θα εξυπηρετήσει τις αυξημένες ανάγκες και θα ενισχύσει σε πολύ μεγάλο βαθμό τον τομέα της καθαριότητας του Δήμου. Ο σχεδιασμός και οι προδιαγραφές είναι τέτοια που δίνουν την δυνατότητα να αντιμετωπίσουμε την διαχείριση των απορριμμάτων με τον καλύτερο τρόπο, με σύγχρονες προδιαγραφές, ευρωπαϊκές, όπως αρμόζει σε σύγχρονες και πολιτισμένες κοινωνίες», δήλωσε μεταξύ άλλων ο δήμαρχος του νησιού Θοδωρής Τζούμας.

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Βιώσιμες Πόλεις 22 Μαΐου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Χαλανδρίου: Ξεκινούν δύο νέα έργα ανάπλασης σε Τούφα και Κάτω Χαλάνδρι

Το πράσινο φως άναψε το Ελεγκτικό Συνέδριο, για την υπογραφή της σύμβασης δυο ακόμη σημαντικών…

Βιώσιμες Πόλεις 17 Μαΐου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Βύρωνας: Έτοιμο το πάρκο περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης στον Καρέα

Το νέο Πάρκο Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης στον πρώην πολυχώρο Κουγιά στον Καρέα, εγκαινιάστηκε την Τετάρτη 15/5,…

Βιώσιμες Πόλεις 17 Μαΐου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δημόσια διαβούλευση για το Σ.Α.Π Δήμου Νίκαιας-Αγ.Ι. Ρέντη

Δημόσια Διαβούλευση για το Σχέδιο Αστικής Προσβασιμότητας (Σ.Α.Π) που έχει εκπονήσει με χρηματοδότηση από το…