15 Ιουλίου, 2021

Μνημόνιο συνεργασίας Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας και της «Κιβωτού του κόσμου»

Δημήτρης Παπαστεργίου, Πρόεδρος ΚΕΔΕ : Όλοι ενωμένοι μπορούμε να κάνουμε θαύματα για τα παιδιά που χρειάζονται ένα θαύμα στη ζωή τους

 

Η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας, συνεχίζοντας τη δράση της για τόνωση του εθελοντικού κινήματος με στόχο τη στήριξη ευπαθών ομάδων πολιτών υπέγραψε μνημόνιο συνεργασίας με τον κοινωφελή οργανισμό «Κιβωτό του Κόσμου».

Η στήριξη και η προαγωγή του βιοτικού επιπέδου των παιδιών των μονογονεϊκών οικογενειών και οικογενειών σε κρίση είναι βασικό συστατικό της συνεργασίας για την αντιμετώπιση των οικονομικών προβλημάτων που πλήττουν τις οικογένειες λόγω της οικονομικής ύφεσης και της πανδημίας του κορωνοϊού, με τα συνεπακόλουθα αυτών (πτώση βιοτικού επιπέδου, αδυναμία ιατρικής περίθαλψης, ανασφάλεια, καταφυγή στην παραβατικότητα κ.α.), τα οποία έχουν ως συνέπεια να επηρεάζεται και να δοκιμάζεται η λειτουργικότητα της οικογένειας και η ψυχική και συναισθηματική ανάπτυξη των παιδιών.

Το μνημόνιο συνεργασίας συνυπέγραψαν ο Πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας, Δημήτρης Παπαστεργίου και η Πρόεδρος του Δ.Σ. της «Κιβωτού του κόσμου», Σταματία Γεωργαντή.

Στην συνάντηση παραβρέθηκε ο Γενικός Γραμματέας της ΚΕΔΕ Δ.Καφαντάρης

Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Δημήτρης Παπαστεργίου με αφορμή την έναρξη της συνεργασίας με την «Κιβωτό του κόσμου» δήλωσε:

Οι πρωτοβουλίες όλων των ανθρώπων της «Κιβωτού του κόσμου» για να κάνουν καλύτερη τη ζωή παιδιών και οικογενειών χρειάζονται τη στήριξη όλων μας. Όλοι μαζί ενωμένοι μπορούμε να κάνουμε θαύματα για τα παιδιά που χρειάζονται ένα θαύμα στη ζωή τους. Οι πρωτοβουλίες της «Κιβωτού του Κόσμου» είναι σημαντικές και εμείς θα σταθούμε στο πλευρό σας όπου μας χρειαστείτε. Με το μνημόνιο συνεργασίας που υπογράψαμε σήμερα θα προσφέρουμε με πιο συντεταγμένο και αποτελεσματικό τρόπο τη βοήθεια σε υγειονομικό και άλλο υλικό αλλά και θα στηρίξουμε τις δομές της Κιβωτού στις πόλεις που δραστηριοποιείστε.

Η Πρόεδρος της κοινωφελούς οργάνωσης «Κιβωτός του Κόσμου» Σταματία Γεωργαντή ευχαρίστησε τον Πρόεδρο και το Διοικητικό Συμβούλιο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας για την στήριξή της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στο έργο της.
Τόνισε ότι η Κιβωτός είναι μια οργάνωση που δεν επιχορηγείται από κράτος και βασίζεται στην αλληλεγγύη πολιτών και άλλων οργανισμών που βοηθάνε για την καλυτέρευση της ζωής και της υγείας των παιδιών και των οικογενειών που περιθάλπει.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου 26 Ιουλίου, 2021
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Έκτακτα μέτρα προστασίας για πολίτες και εργαζομένους στους Δήμους λόγω καύσωνα

Δημήτρης Παπαστεργίου, Πρόεδρος ΚΕΔΕ : Και ενόψει καύσωνα κανείς δεν θα είναι μόνος του  …

Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου 24 Ιουλίου, 2021
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Μήνυμα του Πρόεδρου της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας, Δημήτρη Παπαστεργίου για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας

Η 47η επέτειος της αποκατάστασης της Δημοκρατίας είναι ημέρα τιμής αλλά και προβληματισμού.   Τιμούμε…

Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου ... 22 Ιουλίου, 2021
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Συνάντηση του Προέδρου της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας, Δημήτρη Παπαστεργίου με τον Γερμανό Υφυπουργό Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης Νόρμπερτ Μπάρτλε

Δημήτρης Παπαστεργίου, Πρόεδρος ΚΕΔΕ: Προχωράμε για τη θεσμική αναβάθμιση της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης   Τα γραφεία…