Άρθρο Localit 15 Δεκεμβρίου, 2022

 Μνημόνιο συνεργασίας για το Σέιχ – Σου και το δάσος Χορτιάτη

Μνημόνιο συνεργασίας για το Σέιχ Σου και το δάσος Χορτιάτη, για την ανάδειξη και αξιοποίησή τους αλλά και για τη λειτουργική τους διασύνδεση με τις αστικές περιοχές, θα υπογράψουν το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, το Υπουργείο Εσωτερικών Τομέας Μακεδονίας – Θράκης, η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, η Περιφερειακή Ένωση των Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΕΔ-ΚΜ), η Αναπτυξιακή Μείζονος Αστικής Θεσσαλονίκης Α.Ε – Αναπτυξιακός Οργανισμός Τοπικής Αυτοδιοίκησης, το ΑΠΘ και το Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Αρωγής .

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΠΕΔ-ΚΜ με αφορμή την λήψη απόφασης από το Δ.Σ. της Ένωσης για την υπογραφή του Μνημονίου, αντικείμενο της συνεργασίας αυτής είναι η εκπόνηση ενός Κατευθυντηρίου Σχεδίου (Master Plan) με σκοπό την ωρίμανση των δράσεων για τη λειτουργική διασύνδεση του περιαστικού δάσους του Σέιχ Σου με την πόλη της Θεσσαλονίκης με έμφαση στο παραλιακό της μέτωπο. Η προτεινόμενη διασύνδεση μπορεί να επιτευχθεί μέσω του αισθητικού και λειτουργικού ανασχεδιασμού των υποδομών αναψυχής των περιοχών με τρόπο που να παρακινεί τους πολίτες να δραστηριοποιούνται επί του λεγόμενου «πράσινου διαδρόμου» ο οποίος θα ξεκινάει από το Σέιχ Σου και θα καταλήγει στην παραλία.

Οι δράσεις αυτές θα συμβάλουν στη βελτίωση της ποιότητας ζωής κατοίκων και επισκεπτών, στην ανάπτυξη της τουριστικής προστιθέμενης αξίας της περιοχής στον άξονα του εναλλακτικού και δωδεκάμηνου τουρισμού, στην προστασία και προβολή του πρασίνου και στην υιοθέτηση ενός πιο υγιεινού τρόπου ζωής με καλές πρακτικές.

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ενδιαφέρουν 24 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Μέλος της «Ορεινής Συμμαχίας» του Παγκόσμιου Οργανισμού Τροφίμων ο Δήμος Ελασσόνας

Την ένταξή του ως μέλους στην Ορεινή Συμμαχία (Mountain Partnership) του Παγκόσμιου Οργανισμού Τροφίμων και…

Ενδιαφέρουν 24 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Ζίτσας: Μια μοναδική μουσική βραδιά με τον λαουτίστα Βασίλη Κώστα και τον δεξιοτέχνη της πολίτικης λύρας Σωκράτη Σινόπουλο

Δύο από τους σημαντικότερους και διεθνώς αναγνωρισμένους Έλληνες μουσικούς και συνθέτες, ο Σωκράτης Σινόπουλος και…

Ενδιαφέρουν 24 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Αθηναίων και Περιφέρεια Δ. Ελλάδας «συμμαχούν» για την προσέλκυση κινηματογραφικών παραγωγών

Τα θεμέλια για μια δυναμική συνεργασία ανάμεσα στην Αναπτυξιακή Αθήνας του Δήμου Αθηναίων και την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας μπήκαν…