Άρθρο Localit 25 Ιανουαρίου, 2023

Μνημόνιο συνεργασίας Δήμου Κοζάνης, Πανεπιστημίου & Δ.ΕΠ.Ε.ΠΟ.Κ. για τη χωροθέτηση της Ζώνης Καινοτομίας Δυτικής Μακεδονίας

Ένα εμβληματικό έργο για τη Δίκαιη Μετάβαση δρομολογείται έπειτα από την υπογραφή του μνημονίου συνεργασίας μεταξύ του Δήμου Κοζάνης, της Δημοτικής Επιχείρησης Ενεργού Πολεοδομίας Κοζάνης Α.Ε. (Δ.ΕΠ.Ε.ΠΟ.Κ. Α.Ε.) και του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, την Τετάρτη 25 Ιανουαρίου, όπως ανακοίνωσε ο Δήμος.

Το πρώτο βήμα για τη χωροθέτηση της Ζώνης Καινοτομίας Δυτικής Μακεδονίας έγινε με την υπογραφή του μνημονίου συνεργασίας από τους εκπροσώπους των φορέων, Λάζαρο Μαλούτα, δήμαρχο Κοζάνης, Θεόδωρο Θεοδουλίδη, πρύτανη του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας,  καθώς και το Νικόλαο Χατζόγλου, πρόεδρο Δ.Σ. Δ.ΕΠ.Ε.ΠΟ.Κ.  Α.Ε.

Το μνημόνιο έχει ως στόχο τη διαμόρφωση του πλαισίου συνεργασίας για να προσδιορισθεί η διαδικασία μεταβίβασης του Οικοδομικού Τετραγώνου 6 του Τομέα Δ της Ζώνης Ενεργού Πολεοδομίας Κοζάνης προς το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας, για την ανέγερση, ίδρυση και λειτουργία του Επιστημονικού – Τεχνολογικού – Επιχειρηματικού Πάρκου στη ΖΕΠ Κοζάνης.

Όπως υπενθυμίζεται,  σκοπός της Ζώνης Καινοτομίας Δυτικής Μακεδονίας είναι η ανάπτυξη ενός νέου οικονομικού μοντέλου στη μεταλιγνιτική εποχή, μέσω της ανάπτυξης έργων υποδομών και δράσεων υποστήριξης της έρευνας, της καινοτομίας και της  επιχειρηματικότητας στους τομείς καθαρής ενέργειας, περιβάλλοντος, πρωτογενούς τομέα και ψηφιακής μετάβασης.

Επίσης, μια από τις πιο σημαντικές παρεμβάσεις της Ζώνης Καινοτομίας είναι η δημιουργία του 1ου Θύλακα Καινοτόμων Δραστηριοτήτων: ένα Επιστημονικό – Τεχνολογικό – Επιχειρηματικό Πάρκο με πολυτομεακό χαρακτήρα για τη φιλοξενία νεοφυών επιχειρήσεων, ώριμων μικρομεσαίων επιχειρήσεων τεχνολογίας και spin off εταιρειών ερευνητικών ινστιτούτων.

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ενδιαφέρουν 03 Φεβρουαρίου, 2023
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ψηφιακές Γωνιές στις 25 Λέσχες Φιλίας του δήμου Αθηναίων

Απλά μαθήματα για την εξοικείωση των ηλικιωμένων με τις ψηφιακές υπηρεσίες Ψηφιακές γωνιές στις 25…

Ενδιαφέρουν 03 Φεβρουαρίου, 2023
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Λαυρεωτικής: Εκδήλωση μνήμης για τα 60 χρόνια από τη δολοφονία του Γρηγόρη Λαμπράκη

Ο Δήμος Λαυρεωτικής και το Ίδρυμα Γρηγόρη Λαμπράκη συνδιοργανώνουν εκδήλωση μνήμης και τιμής για τα…

Ενδιαφέρουν 03 Φεβρουαρίου, 2023
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Θεσσαλονίκη: Έκτακτα μέτρα από τον Δήμο για την αντιμετώπιση της κακοκαιρίας

Με διευρυμένο ωράριο θα λειτουργήσουν οι δομές του Δήμου Θεσσαλονίκης που παρέχουν φιλοξενία σε άστεγους…