Άρθρο Localit 11 Δεκεμβρίου, 2020

Μνημόνιο συνεργασίας Δ. Θεσσαλονίκης- Γραφείου Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες

Την ενδυνάμωση της συνεργασίας του Δήμου Θεσσαλονίκης με το Γραφείο της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στην Ελλάδα σε ζητήματα ενταξιακής πολιτικής και προστασίας των προσφύγων προβλέπει σχετικό Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ των δύο φορέων, που υπογράφηκε χθες.

Το υπέγραψαν ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας και ο Αντιπρόσωπος του Ύπατου Αρμοστή του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στην Ελλάδα Philippe Leclerc, στο πλαίσιο τηλεδιάσκεψης που πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή και του Αντιδημάρχου Επιχειρησιακού Σχεδιασμού, Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιώργου Αβαρλή.

Το Μνημόνιο Συνεργασίας καθορίζει την ενίσχυση της συνεργασίας  μεταξύ του Δήμου Θεσσαλονίκης και του Γραφείου της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στο πεδίο της ένταξης των αιτούντων άσυλο και των προσφύγων. Ακόμη, προβλέπει συνέργειες στον τομέα της ανάπτυξης προγραμμάτων και της αναζήτησης χρηματοδοτικών εργαλείων.

“Είμαι σίγουρος ότι η κοινή δράση των φορέων μας θα έχει πολλαπλασιαστικά θετικά αποτελέσματα, ώστε να ανταποκριθούμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στη στήριξη των ανθρώπων αυτών, που έχουν ως μόνη ελπίδα ένα καλύτερο μέλλον για αυτούς και τα παιδιά τους”, ανέφερε ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης.

Στη στενή συνεργασία του Δήμου Θεσσαλονίκης με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ αναφέρθηκε ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος, ενώ για την αποτελεσματικότητα των δράσεων που έχουν αναπτυχθεί μίλησε και ο Αντιπρόσωπος του Ύπατου Αρμοστή του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στην Ελλάδα.

Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν ακόμη από την πλευρά της Ύπατης Αρμοστείας ο Επικεφαλής του Γραφείου στη Θεσσαλονίκη Luca Curci και η Ειδική Συνεργάτιδα Διαμεσολάβησης Δωροθέα Κοκοζίδου.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 12 Μαρτίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Συνάντηση Δημάρχου Κεντρικής Κέρκυρας με την Υφυπουργό Εργασίας Άννα Ευθυμίου

Θέματα υποδομών, χρηματοδότησης και η υποστελέχωση των υπηρεσιών ανταποδοτικού χαρακτήρα στο τραπέζι της συνάντησης  Ο…

Ρεπορτάζ 11 Μαρτίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Κοζάνης: Ενεργειακές αναβαθμίσεις άνω των 2 εκατ. ευρώ στην Ακρινή

Σε σημαντικές ενεργειακές παρεμβάσεις στην κοινότητα της Ακρινής προχωρά ο Δήμος Κοζάνης, υλοποιώντας έργα συνολικού…

Ρεπορτάζ 05 Μαρτίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Γ. Παπαναστασίου: Η Τοπική Αυτοδιοίκηση στηρίζει το πρόγραμμα «Όλοι Digital»

Ο Β’ Αντιπρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) κ. Γιώργος Παπαναστασίου απηύθυνε χαιρετισμό στην…