Άρθρο Localit 03 Ιουνίου, 2025

Μνημείο για τον Άλκη Καμπανό σε αυλή νηπιαγωγείου στη Χαριλάου

Μνημειακός χώρος για τον ‘Αλκη Καμπανό και όλα τα θύματα οπαδικής βίας θα δημιουργηθεί στην αυλή του 17ου νηπιαγωγείου, που βρίσκεται στην περιοχή Χαριλάου, ακριβώς απέναντι από το σημείο δολοφονίας του 19χρονου φοιτητή.

Το αίτημα για απόδοση ενός τμήματος του αύλειου χώρου του νηπιαγωγείου, που δεν χρησιμοποιείται, κατέθεσε το μη κερδοσκοπικό σωματείο «Δομή 1ης Φεβρουαρίου 2022 – Εις το Όνομα του ‘Αλκη» με στόχο να το επισκέπτονται πολίτες και συλλογικότητες που θα αφήνουν αντικείμενα στη μνήμη του Άλκη Καμπανού.

Το θέμα ήρθε προς έγκριση στη χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Θεσσαλονίκης όπου και ψηφίστηκε ομόφωνα. Ο δήμος εξετάζοντας το αίτημα αποφάσισε να αποδοθεί σε κοινή χρήση μια μικρή έκταση εμβαδού 17,8 τ.μ. στη γωνιά της αυλής του σχολικού συγκροτήματος που φιλοξενεί το 17ο νηπιαγωγείο, το 79ο δημοτικό σχολείο και το 4ο γυμνάσιο, στη συμβολή των οδών Άλκη Καμπανού και Νικ.Πλαστήρα. Όπως αναφέρθηκε θα δημιουργηθεί μια τοπική διεύρυνση στο πολύ στενό πεζοδρόμιο της οδού Καμπανού, απέναντι από το σημείο όπου ο άτυχος νέος βρήκε τραγικό θάνατο.

Η διεύθυνση κατασκευών και συντηρήσεων δημοτικών κτιρίων του δήμου Θεσσαλονίκης θα φροντίσει για τη μεταφορά της περίφραξης του σχολείου στη νέα της θέση, ενώ ο σχεδιασμός, η χρηματοδότηση και η υλοποίηση του μικρού μνημείου προς τιμή των θυμάτων οπαδικής βίας θα γίνει από τη «Δομή 1ης Φεβρουαρίου 2022 – Εις το Όνομα του ‘Αλκη».

Σημειώνεται πως μετά τη δολοφονία του 19χρονου πολίτες άφηναν αντικείμενα στη μνήμη του τόσο στην είσοδο της πολυκατοικίας όσο και μπροστά στο κατάστημα όπου άφησε την τελευταία του πνοή. Ωστόσο, το κατάστημα αυτό νοικιάστηκε και δεν μπορούσαν όσοι επιθυμούσαν να αφήσουν ένα μικρό ενθύμιο για τον αδικοχαμένο 19χρονο στη βιτρίνα του. Για το λόγο αυτό, αποφασίστηκε να ζητηθεί από τον δήμο να μεταφερθεί το μνημείο στην απέναντι πλευρά του δρόμου, σε χώρο του σχολικού συγκροτήματος.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ενδιαφέρουν 10 Αυγούστου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ολοκληρώθηκε το θερινό πρόγραμμα «Αθλητισμός και Παιχνίδι 2026» του Δήμου Δράμας

Με ιδιαίτερη επιτυχία ολοκληρώθηκε το θερινό πρόγραμμα «Αθλητισμός και Παιχνίδι 2026» του Δήμου Δράμας, ένας…

Ενδιαφέρουν 06 Αυγούστου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Στην τελική ευθεία το «Σπίτι Τρικαλινών Δημιουργών» στο Βαρούσι

Στην τελική ευθεία βρίσκεται το πρωτοπόρο και καινοτόμο «Σπίτι Τρικαλινών Δημιουργών», που δημιούργησε ο Δήμος…

Ενδιαφέρουν 06 Αυγούστου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Αιγάλεω: Ξεκινά το πρόγραμμα στειρώσεων και περίθαλψης αδέσποτων γατών

Ο Δήμος Αιγάλεω ανακοίνωσε την έναρξη του προγράμματος στειρώσεων και περίθαλψης αδέσποτων γατών μέσω του…