Άρθρο Localit 10 Οκτωβρίου, 2019

Μήνυση για τις κλοπές των ανακυκλώσιμων υλικών από τους μπλε κάδους κατέθεσε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κ. Ζέρβας

Μήνυση κατά αγνώστων για τις κλοπές των ανακυκλώσιμων υλικών από τους μπλε κάδους κατέθεσε το πρωί στο Αστυνομικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης ο δήμαρχος, Κωνσταντίνος Ζέρβας.

Το συγκεκριμένο πρόβλημα αποτελεί “πονοκέφαλο” για τη διοίκηση, καθώς οι επιτήδειοι πέρα από τις καθημερινές κλοπές των ανακυκλώσιμων υλικών προκαλούν καταστροφές και βλάβες στους κάδους.

“Το πρόβλημα είναι μεγάλο. Καθημερινά κλέβουν τα ανακυκλώσιμα υλικά από τους μπλε κάδους, ενώ στη συνέχεια οι επιτήδειοι πετούν δεξιά κι αριστερά όσα αντικείμενα δεν τους χρειάζονται. Πέρα από την κλοπή υπάρχει και το ζήτημα της ευταξίας στην πόλη” δήλωσε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος, υπεύθυνος για την Καθαριότητα και την Ανακύκλωση, Νίκος Ζεϊμπέκης.

Επιδίωξη της διοίκησης του Κωνσταντίνου Ζέρβα είναι να αυξηθούν τα ποσοστά ανακύκλωσης και ο στόχος αυτός θα επιτευχθεί με την πάταξη της “πειρατείας”, αλλά και την αύξηση των μπλε κάδων σε όλους τους δρόμους, ένα σχέδιο που είναι έτοιμο να μπει σε εφαρμογή το επόμενο διάστημα. Παράλληλα, θα γίνει αναδιοργάνωση τόσο των μπλε όσο και των πράσινων κάδων ώστε όλοι οι δημότες να μπορούν εύκολα να κάνουν ανακύκλωση.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 11 Απριλίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Αλ. Καλοκαιρινός: Οι προτάσεις μας είναι ρεαλιστικές και αποβλέπουν στο να υπάρξει ωφέλεια για την πόλη του Ηρακλείου από τον ΒΟΑΚ

Συνάντηση του Δημάρχου Ηρακλείου με τον Υφυπουργό Υποδομών & Μεταφορών για τα έργα του ΒΟΑΚ…

Ρεπορτάζ 11 Απριλίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ακυρώθηκε από το ΣτΕ η ΑΕΠΟ για την κατασκευή γιγαντιαίου φωτοβολταϊκού πάρκου στο Μενοίκιο Όρος

Η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας δικαιώνει απόλυτα τον Δήμο Εμμανουήλ Παππά, ο οποίος είχε…

Ρεπορτάζ 10 Απριλίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ομόφωνο “ΟΧΙ” του Δ.Σ. του δήμου Κιλκίς στην εγκατάσταση 31 ανεμογεννητριών στα Κρούσια Όρη

Την πλήρη διαφωνία του στη χωροθέτηση αιολικού πάρκου στον ορεινό όγκο των Κρουσίων εξέφρασε, χθες,…