Άρθρο Localit 07 Ιουνίου, 2023

«Μικροί Κηπουροί Εν Δράσει!» στον Δήμο Πετρούπολης

Δύο ξεχωριστές δράσεις περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης, διοργανώνει ο Δήμος Πετρούπολης για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, με στόχο την δραστηριοποίηση των πολιτών για έναν Δήμο πιο ανθρώπινο, πιο καθαρό και πιο πράσινο:

  • Με το σύνθημα «Ζούμε το Βουνό μας! ΚαθαρίΖΟΥΜΕ & ΦροντίΖΟΥΜΕ το Ποικίλο!», ο Δήμος , στέλνει για 5η φορά ανοιχτή πρόσκληση σε πολίτες, ομάδες, συλλόγους, φορείς, μαθητές και εθελοντές, καλώντας τους να γίνουν όλοι μαζί μια αγκαλιά προστασίας και φροντίδας του Ποικίλου Όρους, σε μια δράση περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης. Την Κυριακή 11 Ιουνίου 2023 και ώρα 10:00 στο Άλσος Αγίου Δημητρίου (κεντρική είσοδος, τέρμα της οδού Αναπαύσεως), θα πραγματοποιηθεί δράση καθαρισμού και προστασίας του μοναδικού «πνεύμονα» της πόλης του Ποικίλου Όρους.
  • Επίσης, την Κυριακή 11 Ιουνίου 2023 από τις 11:00 έως τις 13:00, σε συνεργασία με την Οργάνωση Γη, θα πραγματοποιηθεί εντός του Άλσους Αγίου Δημητρίου, Υπαίθριο Εργαστήριο Κηπουρικής με τίτλο «Μικροί κηπουροί εν δράσει!», για τα παιδιά (ηλικίας 4-13 ετών) της πόλης.

Κατά τη διάρκεια της δράσης θα γίνει φύτευση αρωματικών φυτών, βοτάνων & λουλουδιών, καθώς και Βιωματικό Εργαστήρι, που θα περιλαμβάνει δράσεις όπως Ζωγραφική & κατασκευές με υλικά της Φύσης, Παιχνίδι για την έννοια της εποχικότητας, Ομαδικό μουσικοκινητικό & Θεατρικό παιχνίδι κ.α.

Οι «Μικροί κηπουροί» θα έχουν τη δυνατότητα να ανακαλύψουν το ταξίδι της τροφής από το χωράφι στο πιάτο μας και να συνδέσουν την προστασία του περιβάλλοντος με την καλλιέργεια και την κατανάλωση υγιεινών, τοπικών και εποχιακών τροφών. Τα παιδιά μέσα από τη φύτευση, το παιχνίδι και τη συζήτηση, θα ανακαλύψουν τις λειτουργίες, τα μέρη και τη χρησιμότητα των φυτών, αποκτώντας με αυτόν τον τρόπο τα γνωστικά και συναισθηματικά εφόδια για μια αρμονική συνύπαρξη με τη Φύση.

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Μη κατηγοριοποιημένο 22 Σεπτεμβρίου, 2023
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Θεραπευτική γυμναστική στη φύση από το Πάρκο Εκπαιδευτικών Δράσεων Δήμου Πατρέων

Ξεκινά το πρόγραμμα της Θεραπευτικής Γυμναστικής στη φύση από το Πάρκο Εκπαιδευτικών Δράσεων του δήμου…

Ενδιαφέρουν 22 Σεπτεμβρίου, 2023
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Λαρισαίων: Έτοιμα να ανοίξουν τα σχολεία την ερχόμενη Δευτέρα

Κανονικά η λειτουργία τους στην πόλη, μετά και τις απολυμάνσεις στις σχολικές μονάδες των συνοικιών…

Ενδιαφέρουν 22 Σεπτεμβρίου, 2023
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
«Γίνε Ανάδοχος Μπορείς»: Η νέα κοινωνική δράση του Δήμου Περιστερίου

Το πρόγραμμα  «ΓΙΝΕ ΑΝΑΔΟΧΟΣ ΜΠΟΡΕΙΣ» υλοποιεί ο Δήμος Περιστερίου. Πρόκειται για νέα κοινωνική δράση, μέσω…