Άρθρο Localit 07 Ιουνίου, 2023

«Μικροί Κηπουροί Εν Δράσει!» στον Δήμο Πετρούπολης

Δύο ξεχωριστές δράσεις περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης, διοργανώνει ο Δήμος Πετρούπολης για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, με στόχο την δραστηριοποίηση των πολιτών για έναν Δήμο πιο ανθρώπινο, πιο καθαρό και πιο πράσινο:

  • Με το σύνθημα «Ζούμε το Βουνό μας! ΚαθαρίΖΟΥΜΕ & ΦροντίΖΟΥΜΕ το Ποικίλο!», ο Δήμος , στέλνει για 5η φορά ανοιχτή πρόσκληση σε πολίτες, ομάδες, συλλόγους, φορείς, μαθητές και εθελοντές, καλώντας τους να γίνουν όλοι μαζί μια αγκαλιά προστασίας και φροντίδας του Ποικίλου Όρους, σε μια δράση περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης. Την Κυριακή 11 Ιουνίου 2023 και ώρα 10:00 στο Άλσος Αγίου Δημητρίου (κεντρική είσοδος, τέρμα της οδού Αναπαύσεως), θα πραγματοποιηθεί δράση καθαρισμού και προστασίας του μοναδικού «πνεύμονα» της πόλης του Ποικίλου Όρους.
  • Επίσης, την Κυριακή 11 Ιουνίου 2023 από τις 11:00 έως τις 13:00, σε συνεργασία με την Οργάνωση Γη, θα πραγματοποιηθεί εντός του Άλσους Αγίου Δημητρίου, Υπαίθριο Εργαστήριο Κηπουρικής με τίτλο «Μικροί κηπουροί εν δράσει!», για τα παιδιά (ηλικίας 4-13 ετών) της πόλης.

Κατά τη διάρκεια της δράσης θα γίνει φύτευση αρωματικών φυτών, βοτάνων & λουλουδιών, καθώς και Βιωματικό Εργαστήρι, που θα περιλαμβάνει δράσεις όπως Ζωγραφική & κατασκευές με υλικά της Φύσης, Παιχνίδι για την έννοια της εποχικότητας, Ομαδικό μουσικοκινητικό & Θεατρικό παιχνίδι κ.α.

Οι «Μικροί κηπουροί» θα έχουν τη δυνατότητα να ανακαλύψουν το ταξίδι της τροφής από το χωράφι στο πιάτο μας και να συνδέσουν την προστασία του περιβάλλοντος με την καλλιέργεια και την κατανάλωση υγιεινών, τοπικών και εποχιακών τροφών. Τα παιδιά μέσα από τη φύτευση, το παιχνίδι και τη συζήτηση, θα ανακαλύψουν τις λειτουργίες, τα μέρη και τη χρησιμότητα των φυτών, αποκτώντας με αυτόν τον τρόπο τα γνωστικά και συναισθηματικά εφόδια για μια αρμονική συνύπαρξη με τη Φύση.

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ενδιαφέρουν 18 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
14ο Συμπόσιο Γλυπτικής στα Τζουμέρκα από 1η μέχρι 20η Αυγούστου

Με πρόγραμμα γεμάτο από εκδηλώσεις έρχεται το 14ο Συμπόσιο Γλυπτικής στο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης «Θ.…

Ενδιαφέρουν 18 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Γαλάτσι: Νέο ΚΕΠ στο χώρο του ΠΑΛΑΙ

Άνοιξε το νέο ΚΕΠ Γαλατσίου στον χώρο του Κλειστού Ολυμπιακού Γυμναστηρίου (ΠΑΛΑΙ) Ωράριο λειτουργίας :…

Ενδιαφέρουν 18 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΕΜΥ: Κορυφώνεται το θερμό κύμα με θερμοκρασίες έως 43 βαθμούς

Μέχρι την Κυριακή 21 Ιουλίου θα διατηρηθούν οι πολύ υψηλές θερμοκρασίες (μέγιστες τιμές πάνω από…