Άρθρο Localit 25 Ιουνίου, 2021

Μια φορά ήταν…Μια δεν ήταν Παραμύθια Μικρασιατών και Αρμενίων στην κηποθέατρο Νίκαιας

Λαϊκά παραμύθια από τις βιωματικές πατρίδες , του Πόντου, της Σμύρνης, της Κυζίκου, του Λιβισιού, της Μάκρης, του Αϊδινίου, της Πισιδίας ζωντανεύουν στις 25, 26 και 27 Ιουνίου στις 7.30 το απόγευμα  στο Δημοτικό Κήπο Νίκαιας (Κύπρου 72). Η διαδικτυακή ομάδα ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΚΚΙΝΙΑ ΣΤΗ ΝΙΚΑΙΑ με την υποστήριξη του Δήμου Νίκαιας-Αγ.Ι. Ρέντη, υπόσχονται ένα τριήμερο αφηγηματικού ταξιδιού στον κόσμο του παραμυθιού με γενικό τίτλο «Μια φορά ήταν…Μια δεν ήταν Παραμύθια Μικρασιατών και Αρμενίων». Τα παιδιά θα γνωρίσουν χώρους και γεγονότα  και με τα φτερά της φαντασίας τους  θα «πετάξουν» σε τόπους για να γνωρίσουν τους ήρωες των ιστοριών.

Η έναρξη γίνεται με τον  Δημήτρη Β. Προύσαλη δάσκαλος και προφορικός αφηγητής, εισηγητής σε πλήθος συνεδρίων για τη διάσωση του παραμυθιού. Σ’αυτό τον παραμυθένιο κόσμο που αποκτά φωνή συμμετέχει η Θεατρική Ομάδα της ΠΕΝ ΘΕΑ ΣΥ και η Ένωση Ποντίων Νίκαιας- Κορυδαλλού. Όλα τα παραμύθια απευθύνονται σε παιδιά ηλικίας 6 έως 106 ετών γιατί «τα παραμύθια γράφονται για να κοιμούνται τα παιδιά αλλά και για να ξυπνάνε οι ενήλικες».

H χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική σε όλη τη διάρκεια των εκδηλώσεων, από την προσέλευση έως και την αποχώρηση και σε όλους τους χώρους. Δεν επιτρέπεται διάλειμμα και θα υπάρχει κενό ανά 2 ή 4 καθήμενους. Η αποχώρηση των θεατών θα γίνεται σταδιακά.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Με μια ματιά 20 Μαΐου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ψηφιακό ιστορικό μουσείο στην Ασπροβάλτα

Εφοδιασμένο με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας, θα είναι το Ψηφιακό Ιστορικό Μουσείο Δήμου Βόλβης, που…

Με μια ματιά 20 Μαΐου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
«Πράσινο φως» στο δήμο Κοζάνης για την έναρξη των έργων ΣΔΙΤ

«Πράσινο φως» για την υλοποίηση των έργων ΣΔΙΤ του Δήμου Κοζάνης δίνεται με τη δημοσίευση…

Με μια ματιά 20 Μαΐου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Χαλκιδέων: Σεμινάριο θεατρικού παιχνιδιού για τη διαφορετικότητα σε παιδικούς σταθμούς

O Δημοτικός Οργανισμός Παιδείας, Προστασίας και Αλληλεγγύης Χαλκίδας (Δ.Ο.Π.Π.Α.Χ.), σε συνεργασία με το Εργαστήρι Πολιτιστικής…