Άρθρο Localit 08 Νοεμβρίου, 2021

Μετρήσεις κυκλοφοριακού φόρτου στο οδικό δίκτυο των Αχαρνών στο πλαίσιο του ΣΒΑΚ

Σειρά μετρήσεων και ερευνών σε διάφορα σημεία του οδικού δικτύου του, υλοποιεί ο Δήμος Αχαρνών, στο πλαίσιο εκπόνησης του Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ, που έχει ως στόχο την αναβάθμιση του τοπικού συστήματος μετακινήσεων.

Ειδικότερα, έχουν τοποθετηθεί επίγειοι μετρητές κατά μήκος κεντρικών δρόμων της πόλης, οι οποίοι υπολογίζουν τον κυκλοφοριακό φόρτο και παράλληλα διενεργείται έρευνα Προέλευσης-Προορισμού από εξειδικευμένους απογραφείς με σκοπό την  καταγραφή των χαρακτηριστικών των μετακινήσεων.

Στην τρέχουσα φάση γίνεται απογραφή της προσφοράς και της ζήτησης της στάθμευσης ανά οδό και ανά πλευρά οικοδομικού τετράγωνου στην κεντρική περιοχή του Δήμου που περικλείεται από τις οδούς: Αριστοτέλους, Εθνικής Αντιστάσεως, Αρχαίου Θεάτρου, Φ.Δέδε, Αθηνών, Φιλαδελφείας και Κων/λεως. Επίσης, πραγματοποιούνται μετρήσεις προορισμού σε 9 σημεία του δήμου, σε 26 διασταυρώσεις και 25 διατομές.

Στόχος αυτής της καταγραφής είναι αφενός η αξιολόγηση της υφιστάμενης κατάστασης στον δήμο αναφορικά με τις αστικές μεταφορές και αφετέρου ο σχεδιασμός της επόμενης μέρας για μια πόλη με λιγότερα οχήματα, περισσότερο περπάτημα, ποδήλατο και δημόσια συγκοινωνία.

Στο πλαίσιο αυτής της προσπάθειας ο Δήμος Αχαρνών επιθυμεί τη συμμετοχή των οδηγών στις έρευνες που πραγματοποιούνται στις Λεωφόρους Δημοκρατίας, Φιλαδελφείας, Τατοϊου, Κύμης, Αχαρνών, Δημοκρατίας, Μαρμάρων και στη Δυτική παράπλευρη οδός ΠΑΘΕ.

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Βιώσιμες Πόλεις 24 Ιουνίου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ηράκλειο: Υπεγράφη η σύμβαση για τη δεύτερη φάση της διαμόρφωσης των Ενετικών Τειχών

Ένα οραματικό έργο που θα αναβαθμίσει κι άλλο τα Ενετικά Τείχη και θα τα καταστήσει…

Βιώσιμες Πόλεις 24 Ιουνίου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Στην αποκατάσταση του παραδοσιακού Νερόμυλου στο Ίνι, προχωράει ο Δήμος Μινώα Πεδιάδας

Στην αποκατάσταση του παραδοσιακού νερόμυλου και δημιουργία υποστηρικτικών υποδομών στο Ίνι, προχωρά ο Δήμος Μινώα…

Βιώσιμες Πόλεις 24 Ιουνίου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ηράκλειο: Ειδική ράμπα στην παραλία «Ακτή» για τα Άτομα με Αναπηρία και κινητικά προβλήματα

Σε λειτουργία τέθηκε στην δημοτική παραλία «Ακτή» στον Καρτερό , η ράμπα ΑμεΑ για την…