Άρθρο Localit 07 Ιουλίου, 2022

Μέτρα για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας στο νομό Θεσσαλονίκης ζητούν Τζιτζικώστας και Καϊτεζίδης

Τον προβληματισμό και την αγωνία τους για τη ραγδαία αύξηση της εγκληματικότητας στο νομό Θεσσαλονίκης  εκφράζουν με κοινή επιστολή τους προς τον αρμόδιο υπουργό Παναγιώτη Θεοδωρικάκο ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας και ο δήμαρχος Πυλαίας Χορτιάτη και πρόεδρος της ΠΕΔ Κεντρικής Μακεδονίας Ιγνάτιος Καϊτεζίδης.

Όπως επισημαίνουν το προεδρικό διάταγμα 7/2017 που υπέγραψε η προηγούμενη κυβέρνηση είχε αποτέλεσμα «αφενός να μπει λουκέτο σε δεκάδες αστυνομικά τμήματα, αφετέρου άφησε υποστελεχωμένα τα περίφημα «πολυδύναμα» τα οποία σήμερα λειτουργούν με μόλις το 40 % της δύναμής τους. «Πρέπει να γίνει κατανοητό ότι ο κόμπος πλέον έφτασε στο χτένι. Η αγανάκτηση των πολιτών καθημερινά μεγαλώνει, γιγαντώνεται καθώς αντιμετωπίζουν φαινόμενα που δεν συνάδουν με ένα κράτος δικαίου και υποσκάπτουν παράλληλα τα θεμέλια της κοινωνικής ειρήνης. Η τοπική αυτοδιοίκηση κι εμείς ως εκπρόσωποι της στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και στους 38 δήμους της ΠΕΔ-ΚΜ που την αποτελούν, δεν μπορούμε πλέον να μείνουμε αμέτοχοι» τονίζεται, μεταξύ άλλων, στην επιστολή, ενώ γίνεται αναφορά ότι και πολλοί άλλοι δήμαρχοι του πολεοδομικού συγκροτήματος εκφράζουν τη διαμαρτυρία τους για το επίπεδο της αστυνόμευσης.

Ο περιφερειάρχης και ο δήμαρχος ζητούν:

  • άμεση ενίσχυση των αστυνομικών τμημάτων σε προσωπικό και εξοπλισμό.
  • να αναθεωρηθεί εδώ και τώρα το ΠΔ του ΣΥΡΙΖΑ, που προκάλεσε τεράστια κενά στην δημόσια τάξη και την ασφάλεια.

Επιπλέον ζητούν να ορισθεί κατεπείγουσα συνάντηση με τον υπουργό προκειμένου να του προσκομίσουν όλα τα στοιχεία που καθιστούν επιβεβλημένη την παρέμβασή του, αλλά και να συνεργασθούν μαζί του ώστε να επιλυθεί αυτό το μείζον θέμα, που θα ενισχύσει το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ενδιαφέρουν 30 Ιουλίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Πύλης: Ιατρείο στο Γαρδίκι και εκπαίδευση Πρώτων Βοηθειών στην Αθαμανία

Δύο σημαντικές δράσεις με επίκεντρο την υγειονομική φροντίδα, την πρόληψη και την ασφάλεια των κατοίκων…

Ενδιαφέρουν 29 Ιουλίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
«Η Κέα ως Υδρούσα»: Έκθεση και δράσεις στην Κορησσία

Ο Δήμος Κέας συνδιοργανώνει την έκθεση «Η Κέα ως Υδρούσα- Μύθοι, Μνήμες, Πηγές και Διαδρομές…

Ενδιαφέρουν 29 Ιουλίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Μυτιλήνης: Δωρεάν ξεναγήσεις σε επισκέπτες

Δωρεάν ξεναγήσεις σε σημεία ιστορικού και πολιτιστικού ενδιαφέροντος στην πόλη της Μυτιλήνης οργανώνει και αυτό…