Άρθρο Localit 06 Μαΐου, 2015

Μέτρα εξοικονόμησης νερού στην Καλιφόρνια εξαιτίας της ξηρασίας

Οι εταιρίες νερού της Καλιφόρνιας ενέκριναν χθες τα πρώτα μέτρα της πολιτείας για υποχρεωτικές περικοπές στη χρήση νερού για οικιακούς καταναλωτές καθώς η καταστροφική ξηρασία που πλήττει την περιοχή εισέρχεται στον τέταρτο χρόνο της.

Τα έκτακτα μέτρα, που υποχρεώνουν ορισμένες κοινότητες να περικόψουν τη χρήση νερού έως και 36%, εγκρίθηκαν ομόφωνα αργά χθες από το Πολιτειακό Συμβούλιο Ελέγχου Υδάτινων Πόρων, αφού ο Δημοκρατικός κυβερνήτης Τζέρι Μπράουν στάθηκε στη μέση ενός κίτρινου λιβαδιού και έδωσε εντολή για περικοπές σε όλη την πολιτεία.

Οι οικιακοί καταναλωτές θα είναι εκείνοι που θα πληγούν περισσότερο, αν και συντελούν μόνο στο 20% της κατανάλωσης νερού στην πολιτεία, ενώ ο τεράστιος αγροτικός τομέας, που σύμφωνα με το Ινστιτούτο Δημόσιας Πολιτικής της Καλιφόρνιας συντελεί στο 80% της κατανάλωσης που συνδέεται με τον άνθρωπο, έχει εξαιρεθεί.

Το Σαν Φρανσίσκο θα πρέπει να περικόψει τη χρήση νερού κατά 8%, το Λος Άντζελες κατά 16%, το Σαν Χοσέ κατά 20% και το Σακραμέντο κατά 28%. Οι πόλεις Μπέικερσφιλντ και Μοντέστο, στον σιτοβολώνα της πολιτείας Σαν Χοακίν Βάλεϊ, καθώς και το Μπέβερλι Χιλς στη νότια Καλιφόρνια θα πρέπει να μειώσουν τη χρήση νερού έως και 36%.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 23 Ιουνίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Λαμιέων: Νεκρός σε τροχαίο ο αντιδήμαρχος Κώστας Σταυρογιάννης

Τραγωδία εκτυλίχθηκε τα ξημερώματα στον νέο περιφερειακό δρόμο της Λαμίας, με θύμα τον αντιδήμαρχο της…

Ρεπορτάζ 20 Ιουνίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Αυλαία σήμερα για τον γραπτό ηλεκτρονικό διαγωνισμό του ΑΣΕΠ

Ανοίγει η αυλαία σήμερα για τον 2ο γραπτό διαγωνισμό του ΑΣΕΠ, που διεξάγεται με σημαντικές…

Εκτός Συνόρων 18 Ιουνίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ήρθη η νυχτερινή απαγόρευση κυκλοφορίας στο Λος Άντζελες, η ηρεμία επέστρεψε στην πόλη

Η ηρεμία επέστρεψε χθες, Τρίτη, στο Λος Άντζελες, όπου η δήμαρχος Κάρεν Μπας αποφάσισε να…