Άρθρο Localit 17 Αυγούστου, 2015

Μετεγκαταστάθηκαν στο Βοτανικό οι μετανάστες

πρόσφυγεςΜε επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε  το απόγευμα της Κυριακής  ολοκληρώθηκε η μετεγκατάστασης των προσφύγων από το Πεδίο του Άρεως στον προσωρινό οικισμό του Ελαιώνα, η οποία πραγματοποιήθηκε με πούλμαν του Πυροσβεστικού Σώματος.

Την ίδια ώρα, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, μικρή ομάδα προσφύγων, αρνήθηκε να επιβιβαστεί στα λεωφορεία και παραμένει στο Πεδίο του Άρεως.

Σύμφωνα με την αστυνομία, στο Βοτανικό μεταφέρθηκαν τελικά 171 άτομα, με πέντε λεωφορεία της εν λόγω Υπηρεσίας, ενώ οι 30 μετανάστες που αρνήθηκαν να ακολουθήσουν και παραμένουν στο Πεδίον του Αρεως.

Ο αριθμός των καταγεγραμμένων στο Πεδίον του Άρεως προσφύγων ανερχόταν στους 295.

Η περιοχή, στη συνέχεια, θα καθαριστεί από τις υπηρεσίες του Δήμου Αθηναίων, για να παραδοθεί στους επισκέπτες της.

Ωστόσο όπως δήλωσε στον Αθήνα 9:84 ο αντιδήμαρχος Διαχείρισης Απορριμάτων, Ανδρέας Βαρελάς «η απόφαση και ο συντονισμός της μεταφοράς των προσφύγων έγινε με ευθύνη του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής και πέντε συναρμόδιων υπουργείων». Η απόφαση φαίνεται να αιφνιδίασε τον δήμο Αθηναίων, καθώς εκκρεμούν διαδικαστικά και άλλα θέματα προκειμένου ο προσωρινός οικισμός να λειτουργεί σύννομα και με την ενδεδειγμένη ευπρέπεια.

Την πρόθεσή της για τη δημιουργία και άλλων χώρων φιλοξενίας σαν αυτόν στην περιοχή του Ελαιώνα, στον Βοτανικό, που το απόγευμα της Κυριακής υποδέχτηκε τους πρώτους 207 πρόσφυγες, ανακοίνωσε η αναπληρώτρια υπουργός Εσωτερικών, αρμόδια για τη μεταναστευτική Πολιτική Τασία Χριστοδουλοπούλου.  Η Τ. Χριστοδουλοπούλου χαρακτήρισε ότι αποτελεί υπόδειγμα ο χώρος στον Βοτανικό.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 23 Ιουνίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Λαμιέων: Νεκρός σε τροχαίο ο αντιδήμαρχος Κώστας Σταυρογιάννης

Τραγωδία εκτυλίχθηκε τα ξημερώματα στον νέο περιφερειακό δρόμο της Λαμίας, με θύμα τον αντιδήμαρχο της…

Ρεπορτάζ 20 Ιουνίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Αυλαία σήμερα για τον γραπτό ηλεκτρονικό διαγωνισμό του ΑΣΕΠ

Ανοίγει η αυλαία σήμερα για τον 2ο γραπτό διαγωνισμό του ΑΣΕΠ, που διεξάγεται με σημαντικές…

Ρεπορτάζ 13 Ιουνίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Αθηναίων: Ένας χρόνος λειτουργίας του Γραφείου Αντιμετώπισης Ενεργειακής Φτώχειας

Ένα χρόνο λειτουργίας συμπλήρωσε το Γραφείο Αντιμετώπισης Ενεργειακής Φτώχειας (ΓΑΕΦ) του Δήμου Αθηναίων, το οποίο…