Άρθρο Localit 28 Ιουνίου, 2023

Μέλος του ευρωπαϊκού προγράμματος HUB-IN για την ανάδειξη Ιστορικών Πόλεων ο Δήμος Φυλής

Στο καινοτόμο ευρωπαϊκό πρόγραμμα HUB-IN εντάχθηκε ο Δήμος Φυλής.

Το project HUB-IN έχει ταυτόχρονα τοπικό και παγκόσμιο χαρακτήρα και χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση μέσω του πλαισίου Horizon 2020. Βασίζεται στην ιδέα του τόπου, της κοινότητας και της πολιτιστικής κληρονομιάς τους.

Στόχος του προγράμματος είναι να προωθήσει τον αστικό μετασχηματισμό και την ανάπλαση που βασίζεται στην κληρονομιά που φέρουν Ιστορικές Αστικές Περιοχές μέσω της καινοτομίας και της επιχειρηματικότητας, διατηρώντας παράλληλα τις μοναδικές πολιτιστικές, κοινωνικές και περιβαλλοντικές ταυτότητες και αξίες τους.

Ο Δήμος Φυλής επιλέχθηκε μαζί με άλλες ευρωπαϊκές πόλεις και ιστορικές αστικές περιοχές, όπως το Παρίσι, η Σεβίλη, το Μπέρμινχαμ, το Μόσταρ, το Πόρτο, ενώ έχει ενταχθεί στο ίδιο πρόγραμμα και ο Δήμος Χαλανδρίου.

Έτσι, θα αποτελεί και η Φυλή μέρος αυτής της «συμμαχίας», αποκτώντας πρόσβαση στο δίκτυό της και στη γνώση που θα παραχθεί. Η συνεργασία μεταξύ των πόλεων θα εξελιχθεί, ώστε να δημιουργηθεί ένα δίκτυο κοινού ενδιαφέροντος, το οποίο θα συνεχίσει το έργο του HUB-IN, υποστηρίζοντας και συνδέοντας τους κόμβους καινοτομίας σε όλη την Ευρώπη.

Ο δήμαρχος Χρήστος Παππούς υπέγραψε το σχετικό μνημόνιο συνεργασίας, μέσω του οποίου ο Δήμος Φυλής θα υποστηρίξει τις δράσεις του Ευρωπαϊκού Οργανισμού για τις ιστορικές πόλεις και περιοχές «Heritage Europe» έως και το 2024.

“Είμαστε απόλυτα προσηλωμένοι στο στόχο μας, για την ανάδειξη της μακραίωνης ιστορίας του τόπου μας που οι ρίζες της χάνονται στα βάθη των αιώνων, με κομβικό σημείο το Φρούριο Φυλής που υπήρξε το ορμητήριο του Αθηναίου Στρατηγού Θρασύβουλου το 403 Π.Χ. για την κατάλυση του τυραννικού καθεστώτος, των Τριάκοντα Τυράννων και την εγκαθίδρυση της Δημοκρατίας. Τα σημεία ανάπτυξης και ανάδειξης του Δήμου Φυλής είναι πολλά και ιστορικά και η ένταξη μας στο καινοτόμο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα θα μας δώσει νέες δυνατότητες και ευκαιρίες στο μεγάλο έργο που έχουμε ξεκινήσει και βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη” τονίζει σχετικά με το project HUB-IN, ο Δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς.

 

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ενδιαφέρουν 01 Δεκεμβρίου, 2023
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ορίστηκαν οι περιφεφειακοί δρόμοι ευθύνης καθαριότητας των δήμων

Δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ Αρ. Φύλλου 6710 Τεύχος Β’ 29 Νοεμβρίου 2023 η απόφαση Αριθμ. 102832…

Ενδιαφέρουν 01 Δεκεμβρίου, 2023
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Παράταση 2-6 μηνών και αναστολή καταβολής φορολογικών οφειλών για τους πληγέντες από φυσικές καταστροφές

Σε παράταση καταβολής των φορολογικών οφειλών από 2 έως και 6 μήνες για τους πληγέντες…

Ενδιαφέρουν 01 Δεκεμβρίου, 2023
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Τροπολογία για παράταση υποβολής “πόθεν έσχες”

Με Τροπολογίαπου εισάγεται στο υπό ψήφιση νομοσχέδιο «Δάνεια: Διαφάνεια, ανταγωνισμός, προστασία των ευάλωτων – Ενσωμάτωση…