Άρθρο Localit 03 Φεβρουαρίου, 2023

Μέλος της ευρωπαϊκής αποστολής για τις «100 κλιματικά ουδέτερες και έξυπνες πόλεις» ο Δήμος Κατερίνης

Την ένταξη του Δήμου Κατερίνης στο Μνημόνιο Συνεργασίας, στο πλαίσιο «της ευρωπαϊκής αποστολής για τις 100 Κλιματικά Ουδέτερες και Έξυπνες Πόλεις έως το 2030», υπέγραψε ο Δήμαρχος Κατερίνης Κώστας Κουκοδήμος, σήμερα, στο Υπουργείο Ενέργειας και Περιβάλλοντος (ΥΠΕΝ), στην Αθήνα, παρουσία του Υπουργού Κώστα Σκρέκα,  του Προέδρου της ΚΕΔΕ Δημήτρη Παπαστεργίου κ.α. εκπροσώπων αρχών και φορέων της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Πιο συγκεκριμένα, ο Δήμαρχος, αποδεχόμενος την πρόσκληση του Γ. Γραμματέα Χωρικού Σχεδιασμού & Αστικού Περιβάλλοντος ΥΠΕΝ, Ευθύμιου Μπακογιάννη, υπέγραψε το Μνημόνιο Συνεργασίας, το οποίο σηματοδοτεί τη συμμετοχή του Δήμου Κατερίνης στο δίκτυο ελληνικών πόλεων, που θα εργαστούν πάνω στην κλιματική ουδετερότητα.

Η θετική ανταπόκριση του Δήμου Κατερίνης στην πρόσκληση που απηύθυνε τον περασμένο Οκτώβριο, η Γενική Γραμματεία Χωρικού Σχεδιασμού και Αστικού Περιβάλλοντος του ΥΠΕΝ στους Δήμους της χώρας, προκειμένου να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον ένταξής τους, εγκρίθηκε και κατά τη διάρκεια πρόσφατης απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου του Δ. Κατερίνης.

Μεταξύ άλλων οι τομείς συνεργασίας διαμορφώνονται ως εξής:

  • Συνεργασία στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Πράσινης Συμφωνίας για την καλύτερη εφαρμογή των περιβαλλοντικών και βιώσιμων πολιτικών που προβλέπονται, συμπεριλαμβανομένης της Συμφωνίας για τους Πράσινους Δήμους και του Συμφώνου του Δημάρχου.
  • Συνεργασία για την ενσωμάτωση στις τοπικές πολιτικές των στόχων της βιώσιμης ανάπτυξης, με σκοπό να γίνουν οι πόλεις και οι οικισμοί πιο ανθρώπινες, χωρίς αποκλεισμούς, ασφαλείς, ανθεκτικοί και βιώσιμοι.
  • Διάδοση των ερευνητικών αποτελεσμάτων και συμβολή σε έργα της Αποστολής των Πόλεων, καθώς και συμμετοχή σε προκλήσεις του Horizon Europe.
  • Ενσωμάτωση και προώθηση στα Σχέδια Δράσης για την Κλιματική Ουδετερότητα των αξιών και των αρχών της πρωτοβουλίας της ΕΕ για το νέο Ευρωπαϊκό Bauhaus.
  • Συνεργασία κατά το σχεδιασμό και την εφαρμογή για τη Βιώσιμη Αστική Κινητικότητα.

 «Με κοινό στόχο την επίτευξη της κλιματικής ουδετερότητας μέσα από περιβαλλοντικές δράσεις κι εφαρμογές «έξυπνων πόλεων», συντονίζουμε τη συνεργασία μας με όλους τους συμμετέχοντες Δήμους της χώρας και ευρωπαϊκούς φορείς.  Επιδίωξή μας είναι να παραδώσουμε ένα περιβάλλον βιώσιμο, ασφαλές και ανθρώπινο στις επόμενες γενιές», σημειώνει ο δήμαρχος Κατερίνης Κώστας Κουκοδήμος.

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Βιώσιμες Πόλεις 22 Μαρτίου, 2023
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Αλεξάνδρεια: Στην ανάπλαση της πλατείας ΟΣΕ της πόλης προχωρά ο Δήμος

Στην ανάπλαση της πλατείας ΟΣΕ της Αλεξάνδρειας προχωρά ο Δήμος, μετά και την υπογραφή της…

Βιώσιμες Πόλεις 22 Μαρτίου, 2023
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Εκσυγχρονίζεται το δίκτυο ηλεκτροφωτισμού στον Δήμο Αγρινίου

Σε εξέλιξη είναι στον Δήμο Αγρινίου, το  έργο αναβάθμισης και εκσυγχρονισμού του δικτύου ηλεκτροφωτισμού μέσω…

Βιώσιμες Πόλεις 21 Μαρτίου, 2023
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ράμπες και χώροι υγιεινής για ΑμεΑ σε 30 σχολικές μονάδες του Δήμου Χαλκιδέων

Τη σύμβαση για το έργο κατασκευής χώρων υγιεινής για την πρόσβαση και εξυπηρέτηση ΑμεΑ σε…