Άρθρο Localit 03 Οκτωβρίου, 2022

Μελέτες στατικής επάρκειας κτιρίων εκπονεί ο δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων

Σύμβαση για  την εκπόνηση «Μελέτες Στατικής Επάρκειας Κτιρίων», ποσού 132.475,40 € από ιδίους πόρους,  υπέγραψε ο δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων Δ. Λιανός, με την ανάδοχο εταιρία. Οι μελέτες αφορούν στον έλεγχο της στατικής επάρκειας του 1ου Δημοτικού Σχολείου Νάξου, του Γυμνασίου Τραγαίας και του 1ου Γυμνασίου Νάξου, του ΔΑΚ και του Κλειστού Γυμναστηρίου.

Οι ενέργειες περιλαμβάνουν ελέγχους των κτιρίων, στατική μελέτη αποτύπωσης, μελέτη στατικής επάρκειας και εργαστηριακές δοκιμές για την εκτίμηση των μηχανικών χαρακτηριστικών των υλικών, την αποτίμηση της φέρουσας ικανότητας των κτιρίων καθώς και τον στατικό και αντισεισμικό έλεγχο του φέροντος οργανισμού τους. Σε περίπτωση που κριθεί αναγκαίο θα συνταχθεί Μελέτη Ανασχεδιασμού και Ενίσχυσης των κτιρίων.

«Ο συστηματικός έλεγχος της στατικής επάρκειας των παλαιών κτιρίων είναι απαραίτητος προκειμένου τα δημοτικά μας κτίρια να λειτουργούν σύμφωνα με τον σύγχρονο αντισεισμικό κανονισμό. Τα πέντε κτίρια που επιλέχθηκαν θεωρούνται κρίσιμες υποδομές καθώς πρόκειται είτε για σχολικά κτίρια, τα οποία στεγάζουν καθημερινά μαθητές και εκπαιδευτικό προσωπικό, είτε για γήπεδα, τα οποία χρησιμοποιούνται από πολλούς αθλητές, προσωπικό και λοιπούς επισκέπτες καθημερινά. Η παλαιότητά τους, η έλλειψη αδειών και στατικών μελετών και η διαπιστωμένη ανάγκη λειτουργικής και ενεργειακής αναβάθμισής τους καθιστούν απαραίτητη τη διενέργεια στατικών ελέγχων» δήλωσε μετά την υπογραφή της σύμβασης ο Δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων Δημήτρης Λιανός.

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Με μια ματιά 08 Δεκεμβρίου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Συγκέντρωση Χριστουγεννιάτικων δώρων στο δήμο Αμπελοκήπων – Μενεμένης

Ο δήμος Αμπελοκήπων – Μενεμένης, ενόψει των Χριστουγέννων, συμμετέχει στη δράση του “ Όλοι μαζί…

Με μια ματιά 06 Δεκεμβρίου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Στην ασφάλεια πληροφοριακών συστημάτων εκπαιδεύτηκαν υπάλληλοι του δήμου Πωγωνίου

Στην ασφάλεια πληροφοριακών συστημάτων εκπαιδεύτηκαν την Τρίτη, υπάλληλοι του δήμου Πωγωνίου στα πλαίσια έργου που…

Με μια ματιά 01 Δεκεμβρίου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Πρόγραμμα ανακύκλωσης ρούχων και υποδημάτων στο δήμο Σερβίων

Με τη δωρεάν τοποθέτηση των πρώτων οκτώ ειδικών κάδων ξεκίνησε και τυπικά το πρόγραμμα το…