Άρθρο Localit 03 Απριλίου, 2020

Μειωμένος κατά 5,3% ο αριθμός των διαμενόντων στα ΚΥΤ, το πρώτο τρίμηνο του 2020

Μειωμένος κατά 5,3% είναι ο αριθμός των διαμενόντων στα Κέντρα Υποδοχής και Ταυτοποίησης το πρώτο τρίμηνο του 2020  σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2019, σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου.

Συγκεκριμένα, ο αριθμός των διαμενόντων στα ΚΥΤ στο διάστημα Ιανουάριος  Μάρτιος του 2020 ήταν 36.387 άτομα, από 38.423 άτομα που ήταν το αντίστοιχο χρονικό διάστημα του 2019.

Επίσης, μειωμένος κατά 4,2% είναι ο συνολικός αριθμός αυτών που διαμένουν σε ΚΥΤ, ξενοδοχεία και διαμερίσματα των νησιών κατά το πρώτο τρίμηνο του 2020, σε σύγκριση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2019. Συγκεκριμένα, ο συνολικός αριθμός αυτών των ατόμων στο πρώτο τρίμηνο του 2020 είναι 40.139, από 41.899 άτομα που ήταν πέρσι στο ίδιο χρονικό διάστημα.

Σε δήλωσή του ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης, τονίζει την ανάγκη αποσυμφόρησης των νησιών. «Σε συνδυασμό με την ισχυρή φύλαξη των συνόρων και την επιτάχυνση της διαδικασίας ασύλου και επιστροφών, αναστρέψαμε την τάση συμφόρησης των νησιών του 2019», επισημαίνει και προσθέτει: «Θα συνεχίσουμε με πιο αυξημένους ρυθμούς την αποσυμφόρηση, παράλληλα με πολιτικές ουσιαστικής μείωσης των ροών».

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 28 Απριλίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ξεκίνησαν οι έλεγχοι για τις ρηγματώσεις στις Βούτες του δήμου Ηρακλείου

Συνεχίζονται από νωρίς το πρωί της Δευτέρας (28-4-2025) οι αυτοψίες στις Βούτες του δήμου Ηρακλείου,…

Ρεπορτάζ 25 Απριλίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Π. Μαρινάκης: Σε κάθε περίπτωση θα ψηφίσουμε έναν εκλογικό νόμο για την Αυτοδιοίκηση, με ένα γύρο εκλογών

Την κατάθεση στη Βουλή νομοσχεδίου για αλλαγή του εκλογικού νόμου στις  αυτοδιοικητικές εκλογές με  εκλογή…

Ρεπορτάζ 25 Απριλίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Γαύδος: Ξεκίνησε η λειτουργία του συστήματος τηλεμετρίας-τηλεχειρισμού των δεξαμενών του δικτύου ύδρευσης

Ξεκίνησε στη Γαύδο η λειτουργία του συστήματος τηλεμετρίας-τηλεχειρισμού των δεξαμενών του δικτύου ύδρευσης, που έχει…