Άρθρο Localit 15 Μαΐου, 2023

Μεγαλύτερα πεζοδρόμια, ποδηλατόδρομους και λιγότερα αυτοκίνητα προτείνουν οι μαθητές Γυμνασίου Γαζίου

Μεγαλύτερα πεζοδρόμια, ποδηλατόδρομους, δυνατότητα απρόσκοπτης μετακίνησης Ατόμων με Αναπηρίες και λιγότερα αυτοκίνητα ήταν οι προτάσεις των μαθητών της Γ Τάξης του Γυμνασίου Γαζίου για την πόλη τους. Προτάσεις για Οικολογική και Ανεμπόδιστη Μετακίνηση στο Γάζι που όπως είπε ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου Μενέλαος Μποκέας λαμβάνονται υπόψη στα έργα που θα υλοποιηθούν από το Δήμο. Κάλεσε δε τους μαθητές να συνεχίσουν να καταθέτουν τις προτάσεις τους στο Δήμο, για ότι εκείνοι θεωρούν καλύτερο για την πόλη και το περιβάλλον.

Η εργασία των μαθητών έγινε στο πλαίσιο της εκστρατείας ECOMOBILITY που στόχο έχει την ευαισθητοποίηση των μαθητών και τη διάχυση των γνώσεων για το κυκλοφοριακό, τη βιώσιμη κινητικότητα, την ατμοσφαιρική ρύπανση  και την  ενεργοποίησή τους για την αναζήτηση λύσεων με προσανατολισμό την ευαισθητοποίηση των πολιτών και τη στήριξη του δικαιώματος ελεύθερης και ανεμπόδιστης μετακίνησης.

Η παρουσίαση της εργασίας των μαθητών έγινε στην κατάμεστη αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου παρουσία αξιολογητών με τους μαθητές να εντυπωσιάζουν για την αρτιότητα των προτάσεων τους συνδυάζοντας την ασφάλεια και την ανεμπόδιστη μετακίνηση για όλους, με την ευαισθητοποίηση για την προστασία του περιβάλλοντος.

Στο πλαίσιο της δράσης οι μαθητές δημιούργησαν και ένα γκράφιτι σε τοίχο του Δημαρχείου Μαλεβιζίου θέλοντας να ευαισθητοποιήσουν τους πολίτες για την προστασία του περιβάλλοντος.

Η δράση διοργανώθηκε από τον Εθελοντικό Οργανισμό για το Αστικό Περιβάλλον ECOCITY, και τις Επιτροπές Οργάνωσης των Εκστρατειών, ECOMOBILITY, FREEMOBILITY και ECO 2 MOBILITY με την υποστήριξη του Δήμου Μαλεβιζίου.

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Καλές Πρακτικές ΟΤΑ 22 Σεπτεμβρίου, 2023
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Ρεθύμνης: Θεματικές ξεναγήσεις στην παλιά πόλη του Ρεθύμνου σε νέους που φοιτούν στο Ειδικό Σχολείο και σε παιδιά με αυτισμό

Θεματικές ξεναγήσεις στην παλιά πόλη του Ρεθύμνου με το ειδικό προσβάσιμο αμαξίδιο που διαθέτει ο…

Καλές Πρακτικές ΟΤΑ 19 Σεπτεμβρίου, 2023
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Το Χαλάνδρι στην κορυφή της αστικής καινοτομίας

Στους 15 φιναλίστ του 6ου Διεθνούς Βραβείου Αστικής Καινοτομίας της Καντόνα Στη 15αδα του «τελικού» του…

Καλές Πρακτικές ΟΤΑ 04 Σεπτεμβρίου, 2023
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Ρεθύμνης: Ευρεία σύσκεψη για την κατασκευή σύγχρονου δικτύου σχολικών μονάδων

Η εξέλιξη του εμβληματικού έργου ανέγερσης νέων Πειραματικών Σχολείων όλων των βαθμίδων της Εκπαίδευσης, Μουσικού…