Άρθρο Localit 06 Απριλίου, 2022

Μεγάλο έργο ανάπλασης στον Δήμο Χαϊδαρίου

Στην ολική ανάπλαση μιας πυκνοκατοικημένης και ιδιαίτερα «φορτωμένης» περιοχής θα προχωρήσει ο δήμος Χαϊδαρίου. Όπως ανακοίνωσε η δημοτική Αρχή, εγκρίθηκε το σχετικό έργο από το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», ύψους 8.866.819 ευρώ και αφορά στην ευρύτερη περιοχή από την οδό Καραϊσκάκη μέχρι και τη συνοικία Κουνέλια.

Πρόκειται για το μεγαλύτερο έργο αστικής ανάπλασης που έχει σχεδιαστεί μέχρι σήμερα στο Χαϊδάρι, και για μια περιοχή με σοβαρές ελλείψεις, αλλά και μεγάλες φθορές στις υποδομές της και στους κοινόχρηστους χώρους, όπως είναι οι πλατείες, τα πεζοδρόμια, τα σημεία πρασίνου κ.ά..

Στόχος του έργου είναι η αναβάθμιση όλης της περιοχής, η διευκόλυνση της κίνησης των πεζών, η ενίσχυση του πρασίνου, η αύξηση της επισκεψιμότητας και η αναβάθμιση του αστικού εξοπλισμού (καθιστικά, πέργκολες, κάδοι απορριμμάτων, φωτισμός πλατειών και πεζόδρομων κ.λ.π.). Παράλληλα, θα αντιμετωπιστούν προβλήματα που ταλαιπωρούν εδώ και πολλά χρόνια τους κατοίκους, όπως είναι οι φθορές σε πλακόστρωτες ανηφορικές οδούς, το ανεπαρκές πλάτος των πεζοδρομίων και η αποκατάστασή τους όπου απαιτείται, η διασφάλιση της προσβασιμότητας των κοινοχρήστων χώρων, αλλά και η ασφαλής μετακίνηση των ΑμεΑ μέσα στον αστικό ιστό.

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, η διαδικασία δημοπράτησης του έργου αναμένεται να ολοκληρωθεί το επόμενο εξάμηνο και οι εργασίες κατασκευής αναμένεται να ξεκινήσουν εντός του 2022.

 

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Βιώσιμες Πόλεις 23 Σεπτεμβρίου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Στον Δήμο Ηρακλείου η τελική συνάντηση των εταίρων του έργου WINPOL

Ρομποτικό σύστημα που ανακτά ανακυκλώσιμα υλικά αποτελεσματικά και με χαμηλό κόστος, έξυπνα ρομπότ ικανά να…

Βιώσιμες Πόλεις 23 Σεπτεμβρίου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Έρχονται οι «έξυπνες» στάσεις στο Δήμο Αρταίων 

Είκοσι νέες «έξυπνες» στάσεις υψηλών προδιαγραφών, θα εγκατασταθούν στην Δημοτική Ενότητα Αρταίων, στο πλαίσιο του…

Βιώσιμες Πόλεις 22 Σεπτεμβρίου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Με 10 νέα απορριμματοφόρα ενισχύθηκε ο στόλος καθαριότητας του Δήμου Θεσσαλονίκης

Ακόμη δέκα καινούργια απορριμματοφόρα οχήματα ρίχνει στη μάχη για την καθαριότητα της πόλης, ο Δήμος…