Άρθρο Localit 15 Μαρτίου, 2022

Μεγάλη αστική ανάπλαση στη Νέα Πεντέλη από το Δήμο

Σε πλήρη αναβάθμιση 11 χώρων πρασίνου, συνολικής έκτασης 50 στρεμμάτων, αλλά και στην ανάπλαση της πλατείας Νέας Πεντέλης, όπου μεταξύ άλλων προβλέπεται και δημιουργία υπόγειου πάρκινγκ, θα προχωρήσει ο Δήμος Πεντέλης, μετά την έγκριση χρηματοδότησης ύψους 2.434.113,10 €, που είχε υποβληθεί στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης».

Συγκεκριμένα, η έγκριση αφορά:

– Ποσό 1.072.281,24 ευρώ για τη σύνταξη μελέτης συνολικής ανάπλασης της πλατείας της Νέας Πεντέλης. Η παρέμβαση προβλέπει την κατασκευή υπόγειου χώρου στάθμευσης αυτοκινήτων 200 θέσεων σ’ ένα επίπεδο, καθώς και ανάπλαση της πλατείας και των οδικών τμημάτων που την περικλείουν. Το έργο αυτό αναμένεται ν’ αλλάξει πλήρως τη μορφή αυτής της δημοτικής κοινότητας.

– Ποσό 1.361.831,86 ευρώ για την προμήθεια ηλεκτρονικού εξοπλισμού άρδευσης, προϊόντων πρασίνου και αστικού εξοπλισμού για την αναβάθμιση 11 χώρων πρασίνου του δήμου, συνολικής έκτασης 50 στρεμμάτων. Με την προμήθεια θα επιτευχθεί μείωση της ποσότητας νερού που απαιτείται για άρδευση κατά 50%, ενώ αυτοματοποιείται πλήρως το δίκτυο άρδευσης.

«Είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένη από την ένταξη μίας ακόμα πρότασής μας στις χρηματοδοτήσεις του προγράμματος Αντώνης Τρίτσης. Θέλουμε να κάνουμε μια μεγάλη αστική ανάπλαση στη Νέα Πεντέλη, μια παρέμβαση για τις επόμενες γενιές. Η έγκριση της χρηματοδότησης μελέτης είναι η αρχή, είμαι βέβαιη ότι ακολουθεί και η έγκριση της χρηματοδότησης του έργου, ενός έργου που θα βελτιώσει σημαντικά την ποιότητα ζωής στη Νέα Πεντέλη», τόνισε μεταξύ άλλων η δήμαρχος Δήμητρα Κεχαγιά και πρόσθεσε: «Η αυτοματοποίηση του συστήματος άρδευσης της πόλης, είναι μια άλλη μεγάλη παρέμβαση που ενισχύει το πράσινο στην πόλη, εξοικονομεί νερό και κάνει ένα ακόμα βήμα προς την αυτοματοποίηση και την ηλεκτρονική διακυβέρνηση του δήμου συνολικότερα».

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Βιώσιμες Πόλεις 24 Ιουνίου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ηράκλειο: Υπεγράφη η σύμβαση για τη δεύτερη φάση της διαμόρφωσης των Ενετικών Τειχών

Ένα οραματικό έργο που θα αναβαθμίσει κι άλλο τα Ενετικά Τείχη και θα τα καταστήσει…

Βιώσιμες Πόλεις 24 Ιουνίου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Στην αποκατάσταση του παραδοσιακού Νερόμυλου στο Ίνι, προχωράει ο Δήμος Μινώα Πεδιάδας

Στην αποκατάσταση του παραδοσιακού νερόμυλου και δημιουργία υποστηρικτικών υποδομών στο Ίνι, προχωρά ο Δήμος Μινώα…

Βιώσιμες Πόλεις 24 Ιουνίου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ηράκλειο: Ειδική ράμπα στην παραλία «Ακτή» για τα Άτομα με Αναπηρία και κινητικά προβλήματα

Σε λειτουργία τέθηκε στην δημοτική παραλία «Ακτή» στον Καρτερό , η ράμπα ΑμεΑ για την…