Άρθρο Localit 27 Μαΐου, 2013

Μέχρι 7 Ιουνίου οι αιτήσεις για τη ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών των Ν.Π. των Δήμων

NPDDΤην ανάγκη να προχωρήσουν εμπρόθεσμα στην υποβολή των απαραίτητων δικαιολογητικών για την έγκριση επιχορήγησης των Νομικών Προσώπων των δήμων υπογραμμίζει σε  επιστολή τους προς τους δημάρχους όλης της χώρας ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Κώστας Ασκούνης. Όπως προκύπτει από τη σχετική εγκύκλιο του υπουργείου Εσωτερικών η προθεσμία λήγει στις 7 Ιουνίου 2013. Ο Κ. Ασκούνης χαρακτηρίζει στην επιστολή του ως «μεγάλη ευκαιρία» τη σχετική δυνατότητα καθώς από τη μία θα καλυφθούν οι ληξιπρόθεσμες οφειλές των Νομικών Προσώπων, ενώ από την άλλη θα διοχετευθούν πιστώσεις στις τοπικές αγορές οι οποίες ασφυκτιούν, λόγω παρατεταμένης κρίσης».

Το υπουργείο Εσωτερικών με την εγκύκλιο που έχει αποστείλει από τις 22 Μαΐου επισημαίνεται ότι οι δήμοι θα πρέπει να έχουν στείλει μέχρι την παραπάνω προθεσμία τα απαιτούμενα στοιχεία συνοδευμένα από το Σύμφωνο Αποδοχής Όρων.  Η επιχορήγηση αυτή διατίθεται αποκλειστικά και μόνο για την εξόφληση των ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων των φορέων Τοπικής Αυτοδιοίκησης και μέχρι του ύψους των υποχρεώσεων που είχαν μέχρι την 31η Δεκεμβρίου 2011.

Ωστόσο οι  φορείς μέσω του Συμφώνου Αποδοχής Όρων μπορούν να εντάξουν στη σχετική ρύθμιση ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις τους προς τρίτους για τους μήνες Δεκέμβριο 2011, Σεπτέμβριο 2012 και Απρίλιο 2013.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 12 Μαρτίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Συνάντηση Δημάρχου Κεντρικής Κέρκυρας με την Υφυπουργό Εργασίας Άννα Ευθυμίου

Θέματα υποδομών, χρηματοδότησης και η υποστελέχωση των υπηρεσιών ανταποδοτικού χαρακτήρα στο τραπέζι της συνάντησης  Ο…

Ρεπορτάζ 11 Μαρτίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Κοζάνης: Ενεργειακές αναβαθμίσεις άνω των 2 εκατ. ευρώ στην Ακρινή

Σε σημαντικές ενεργειακές παρεμβάσεις στην κοινότητα της Ακρινής προχωρά ο Δήμος Κοζάνης, υλοποιώντας έργα συνολικού…

Ρεπορτάζ 05 Μαρτίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Γ. Παπαναστασίου: Η Τοπική Αυτοδιοίκηση στηρίζει το πρόγραμμα «Όλοι Digital»

Ο Β’ Αντιπρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) κ. Γιώργος Παπαναστασίου απηύθυνε χαιρετισμό στην…