Άρθρο Localit 22 Μαρτίου, 2024

Με το Σήμα Αποστολής ΕΕ διακρίθηκαν Ιωάννινα, Καλαμάτα, Κοζάνη, Θεσσαλονίκη και 19 ακόμη ευρωπαϊκές πόλεις

Το Σήμα Αποστολής ΕΕ απονεμήθηκε σε Ιωάννινα, Καλαμάτα, Κοζάνη, Θεσσαλονίκη και 19 ακόμη ευρωπαϊκές πόλεις, για τις προσπάθειές τους υπέρ της κλιματικής ουδετερότητας.

Οι 23 πόλεις διακρίθηκαν με το εν λόγω σήμα για τη συμμετοχή τους στην αποστολή της ΕΕ για κλιματικά ουδέτερες και έξυπνες πόλεις, η οποία αποτελεί μία από τις αποστολές της ΕΕ στο πλαίσιο του προγράμματος «Ορίζων Ευρώπη».

Το Σήμα επιβραβεύει τα έργα των πόλεων για την επίτευξη κλιματικής ουδετερότητας έως το 2030 και έχει στόχο να διευκολύνει την πρόσβαση σε δημόσια και ιδιωτική χρηματοδότηση για την επίτευξη του στόχου αυτού.

Οι 23 πόλεις στις οποίες απονεμήθηκε το Σήμα είναι: τα Ιωάννινα, η Καλαμάτα, η Κοζάνη και η Θεσσαλονίκη (Ελλάδα), η Χαϊδελβέργη (Γερμανία), το Λέβεν (Βέλγιο), οι πόλεις Έσπο, Λάχτι, Λάπεενραντα, Τάμπερε και Τούρκου (Φινλανδία), η Βαρκελώνη και η Σεβίλλη (Ισπανία), το Πετς (Ουγγαρία), το Μάλμο (Σουηδία), οι πόλεις Γκιμαράες και Λισαβόνα (Πορτογαλία), η Φλωρεντία και η Πάρμα (Ιταλία), η Μασσαλία και η Λυών (Γαλλία), η Λεμεσός (Κύπρος) και η Σμύρνη (Τουρκία).

Το Σήμα Αποστολής της ΕΕ  απονεμήθηκε από την Επίτροπο Καινοτομίας, Έρευνας, Πολιτισμού, Εκπαίδευσης και Νεολαίας, Ιλιάνα Ιβάνοβα, παρουσία δημάρχων και εκπροσώπων των πόλεων, σε τελετή στο πλαίσιο των Ευρωπαϊκών Ημερών Έρευνας και Καινοτομίας, του μεγαλύτερου φόρουμ για το μέλλον της επιστήμης και της καινοτομίας στην Ευρώπη και τη συλλογική εύρεση λύσεων μαζί με τους πολίτες και τα ενδιαφερόμενα μέρη.

Συγχαίροντας και τις 23 πόλεις για την επιτυχία τους, η Επίτροπος Ιλιάνα Ιβάνοβα δήλωσε ότι «Το Σήμα αποτελεί αναγνώριση της σκληρής δουλειάς σας και της δέσμευσής σας να καταστήσετε τις πόλεις σας κλιματικά ουδέτερες και να βελτιώσετε τους τόπους όπου ζούμε. Ανυπομονώ να δω τα έργα που αναπτύσσετε στην πορεία σας για μια πιο ανταγωνιστική, πιο πράσινη και πιο δίκαιη Ευρώπη. Θα συνεχίσουμε να σας στηρίζουμε σε αυτό το ταξίδι».

Το Σήμα απονεμήθηκε στις πρώτες δέκα πόλεις τον Οκτώβριο του 2023.

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 18 Φεβρουαρίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Σε τροχιά επανεξέτασης ο Ν. 4830/21: Διάλογος ΚΕΔΕ-Νέμεσις

Ο Πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) κ. Λάζαρος Κυρίζογλου και ο Α’ Αντιπρόεδρος…

Ρεπορτάζ 18 Φεβρουαρίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Νισύρου: Σε εφαρμογή η σύμβαση αναβάθμισης του Δημοτικού Ελικοδρομίου

Δήμαρχος Νισύρου: «Πρόκειται για μια επένδυση που εξυπηρετεί άμεσα το δημόσιο συμφέρον και την ποιότητα…

Ρεπορτάζ 05 Φεβρουαρίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Γαλλική Σκάλα Λαυρίου: Με χρηματοδότηση από το Πράσινο Ταμείο η αποκατάσταση

Εξασφαλίστηκε Χρηματοδότηση για την αποκατάσταση της Γαλλικής Σκάλας Μεταλλείων Λαυρίου – Σημαντικό βήμα ανάδειξης της…