Άρθρο Localit 01 Σεπτεμβρίου, 2015

Με την εκκαθάριση εκλογικών καταλόγων Ιουνίου οι εκλογές

eklogesΗ Τρίτη αναθεώρηση των εκλογικών καταλόγων, όπως αυτή έχει αποτυπωθεί μέχρι τις 30 Ιουνίου, θα αποτελέσει τη βάση δεδομένων των εκλογικών καταλόγων σύμφωνα με τους οποίους θα διεξαχθεί η εκλογική αναμέτρηση της 20ης Σεπτέμβρη. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι και οι ερετοδημότες θα ψηφίσουν με βάση τους σχετικούς πίνακες. Αν η αίτηση που τους έχει υποβληθεί μετά τον Ιούνιο, θα πρέπει να μετακινηθούν στο τόπο που είναι εγγεγραμμένοι, καθώς δεν μπορούν να ψηφίσουν εκεί που διαμένουν.

Συγκεκριμένα, με εγκύκλιο που εξέδωσε ο νέος υπηρεσιακός υπουργός Α. Μανιτάκης  οι προσεχείς γενικές βουλευτικές εκλογές θα διενεργηθούν µε βάση τους βασικούς και ειδικούς εκλογικούς καταλόγους της Γ΄ αναθεώρησης (Μαΐου – Ιουνίου 2015), η οποία περιλαµβάνει τις µεταβολές (µεταδηµοτεύσεις κ.λπ.) που συντελέστηκαν έως την 30.06.2015.

Η ίδια προθεσµία 30.06.2015 ισχύει και για την εγγραφή στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους των ετεροδηµοτών, οι οποίοι έχουν υποβάλει αίτηση για να ψηφίσουν στον τόπο διαµονής τους.

Η ανωτέρω προθεσµία 30.06.2015 ισχύει και για τη διαγραφή από τους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους των ετεροδηµοτών. Όσοι υπέβαλαν αιτήσεις διαγραφής έως την ηµεροµηνία αυτή δεν θα ψηφίσουν στις εκλογές της 20ης Σεπτεµβρίου 2015 ως ετεροδηµότες. Αντίθετα, όσοι υπέβαλαν αιτήσεις διαγραφής µετά την 30η .06.2015 θα ψηφίσουν στις εκλογές της 20ης Σεπτεµβρίου 2015 ως ετεροδηµότες.

 

Αναλυτικά η εγκύκλιος

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 12 Μαρτίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Συνάντηση Δημάρχου Κεντρικής Κέρκυρας με την Υφυπουργό Εργασίας Άννα Ευθυμίου

Θέματα υποδομών, χρηματοδότησης και η υποστελέχωση των υπηρεσιών ανταποδοτικού χαρακτήρα στο τραπέζι της συνάντησης  Ο…

Ρεπορτάζ 11 Μαρτίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Κοζάνης: Ενεργειακές αναβαθμίσεις άνω των 2 εκατ. ευρώ στην Ακρινή

Σε σημαντικές ενεργειακές παρεμβάσεις στην κοινότητα της Ακρινής προχωρά ο Δήμος Κοζάνης, υλοποιώντας έργα συνολικού…

Ρεπορτάζ 05 Μαρτίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Γ. Παπαναστασίου: Η Τοπική Αυτοδιοίκηση στηρίζει το πρόγραμμα «Όλοι Digital»

Ο Β’ Αντιπρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) κ. Γιώργος Παπαναστασίου απηύθυνε χαιρετισμό στην…