Άρθρο Localit 17 Μαρτίου, 2015

Με τη συνδρομή του ΑΠΘ η προστασία 150 μνημείων της Ηπείρου

γεφύρι της ΆρταςΠερισσότερα από 300 μέλη Διδακτικού και Ερευνητικού Προσωπικού, από επτά Τμήματα της Πολυτεχνικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης προτίθενται να εργαστούν την επόμενη πενταετία για τη διαφύλαξη της Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Ηπείρου, αναλαμβάνοντας να βοηθήσουν στην εξεύρεση και να επιβλέψουν την εφαρμογή λύσεων για την αποκατάσταση και συντήρηση 150 σπουδαίων μνημείων, που βρίσκονται στην περιοχή, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Αφορμή για την πρωτοβουλία του ΑΠΘ στάθηκε η διαπιστωμένη ανάγκη προστασίας των ιστορικών γεφυριών, που καταπονήθηκαν από τις καιρικές συνθήκες του φετινού χειμώνα.

Η Περιφέρεια Ηπείρου αποδέχθηκε την πρόταση του ΑΠΘ, όπως επιβεβαιώθηκε σε συνάντηση που είχε, την περασμένη Πέμπτη, στα Γιάννενα, αντιπροσωπεία του Ιδρύματος, με επικεφαλής τον Πρύτανη καθηγητή Περικλή Μήτκα, με τον Περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέξανδρο Καχριμάνη και τον Αντιπεριφερειάρχη Άρτας Βασίλειο Ψαθά.

Μέχρι τέλος του τρέχοντος μηνός θα υπογραφεί πενταετής προγραμματική σύμβαση, στην οποία θα περιγράφονται αναλυτικά, τόσο τα 150 μνημεία όσο και οι παρεμβάσεις επιστημονικής στήριξης των υπηρεσιών της Περιφέρειας Ηπείρου, σε θέματα αναστηλώσεων, κατολισθήσεων κ.λπ.

 

ΔΗΜΟΙ - ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Διεθνείς Σχέσεις 14 Οκτωβρίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
6ο FORUM ΔΗΜΑΡΧΩΝ ΤΩΝ ΗΝΩΜΕΝΩΝ ΕΘΝΩΝ, Γενεύη, 13-14.10.2026
Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου ... 14 Οκτωβρίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΚΕΔΕ – Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας: Κοινές ομάδες εργασίας για το ενεργειακό κόστος των Δήμων, τις ΔΕΥΑ και τη διαχείριση αποβλήτων

Στο επίκεντρο της συνάντησης η οικονομική πίεση στην Αυτοδιοίκηση, ο ενεργειακός συμψηφισμός, η επιστροφή των…

Με μια ματιά 13 Οκτωβρίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
«Αρχιτεκτονική για παιδιά» στην Κοζάνη

Ένα νέο εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τίτλο «Αρχιτεκτονική για παιδιά» ξεκινά την Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 2026…