Άρθρο Localit 17 Μαΐου, 2023

Με τη στήριξη της e-trikala, βραβείο σε ομάδα ρομποτικής του ΕΜΠ

Την τρίτη θέση στον διαγωνισμό Bosch Future Mobility Challenge κατέλαβε ομάδα του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, με τη στήριξη της δημοτικής εταιρείας του Δήμου Τρικκαίων, e-trikala Α.Ε. Μάλιστα στην ομάδα μετείχε και τρικαλινός φοιτητής, ο Νίκος Κόρδας.
Η ομάδα που κατέκτησε την τρίτη θέση ονομάζεται iRASional και προέρχεται από το Robotics & Automation Society – IEEE NTUA SB, με την υποστήριξη του IRAL -το εργαστήριο ρομποτικής της ΣΗΜΜΥ ΕΜΠ. Η iRASional ήταν μία εκ των δύο ελληνικών ομάδων που βρέθηκαν στον τελικό και η μοναδική (ελληνική) που κέρδισε μια θέση στο βάθρο.
Στον διαγωνισμό συμμετείχαν πάνω από 70 ομάδες από όλον τον κόσμο.
Η δε διάκριση αφορούσε σε μια οικεία στους τρικαλινούς πολίτες δράση, ένα όχημα αυτόνομης οδήγησης (driverless), αλλά σε κλίμακα 1:10, που μάλιστα κινείται σε δρόμους μιας «έξυπνης πόλης».
Υπενθυμίζεται ότι στον Δήμο Τρικκαίων η e-trikala υλοποιεί το πρόγραμμα SHOW για οχήματα αυτοματοποιημένης οδήγησης και είχε υλοποιήσει το Λεωφορείο Χωρίς Οδηγό (CityMobil2) το 2015-16.
Στο διαγωνισμό οι ομάδες κλήθηκαν να διεκπεραιώσουν δράσεις, όπως αναγνώριση φαναριών, λήψη απόφασης, κίνηση εντός λωρίδας, σχεδιασμός διαδρομής κ.α.
Τα μέλη της ομάδας είναι οι δευτεροετείς φοιτητές  Αγγελική Ζέρβα (Team Leader), Δημήτρης Καμπανάκης, Νικόλας Μωραΐτης, Νικόλας Κόρδας, Θανάσης Τσιατούρας με μέντορα τον  Κωνσταντίνο Τζαφέστα.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Καλές Πρακτικές ΟΤΑ 22 Σεπτεμβρίου, 2023
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Ρεθύμνης: Θεματικές ξεναγήσεις στην παλιά πόλη του Ρεθύμνου σε νέους που φοιτούν στο Ειδικό Σχολείο και σε παιδιά με αυτισμό

Θεματικές ξεναγήσεις στην παλιά πόλη του Ρεθύμνου με το ειδικό προσβάσιμο αμαξίδιο που διαθέτει ο…

Καλές Πρακτικές ΟΤΑ 19 Σεπτεμβρίου, 2023
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Το Χαλάνδρι στην κορυφή της αστικής καινοτομίας

Στους 15 φιναλίστ του 6ου Διεθνούς Βραβείου Αστικής Καινοτομίας της Καντόνα Στη 15αδα του «τελικού» του…

Καλές Πρακτικές ΟΤΑ 04 Σεπτεμβρίου, 2023
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Ρεθύμνης: Ευρεία σύσκεψη για την κατασκευή σύγχρονου δικτύου σχολικών μονάδων

Η εξέλιξη του εμβληματικού έργου ανέγερσης νέων Πειραματικών Σχολείων όλων των βαθμίδων της Εκπαίδευσης, Μουσικού…