Άρθρο Localit 17 Μαΐου, 2023

Με τη στήριξη της e-trikala, βραβείο σε ομάδα ρομποτικής του ΕΜΠ

Την τρίτη θέση στον διαγωνισμό Bosch Future Mobility Challenge κατέλαβε ομάδα του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, με τη στήριξη της δημοτικής εταιρείας του Δήμου Τρικκαίων, e-trikala Α.Ε. Μάλιστα στην ομάδα μετείχε και τρικαλινός φοιτητής, ο Νίκος Κόρδας.
Η ομάδα που κατέκτησε την τρίτη θέση ονομάζεται iRASional και προέρχεται από το Robotics & Automation Society – IEEE NTUA SB, με την υποστήριξη του IRAL -το εργαστήριο ρομποτικής της ΣΗΜΜΥ ΕΜΠ. Η iRASional ήταν μία εκ των δύο ελληνικών ομάδων που βρέθηκαν στον τελικό και η μοναδική (ελληνική) που κέρδισε μια θέση στο βάθρο.
Στον διαγωνισμό συμμετείχαν πάνω από 70 ομάδες από όλον τον κόσμο.
Η δε διάκριση αφορούσε σε μια οικεία στους τρικαλινούς πολίτες δράση, ένα όχημα αυτόνομης οδήγησης (driverless), αλλά σε κλίμακα 1:10, που μάλιστα κινείται σε δρόμους μιας «έξυπνης πόλης».
Υπενθυμίζεται ότι στον Δήμο Τρικκαίων η e-trikala υλοποιεί το πρόγραμμα SHOW για οχήματα αυτοματοποιημένης οδήγησης και είχε υλοποιήσει το Λεωφορείο Χωρίς Οδηγό (CityMobil2) το 2015-16.
Στο διαγωνισμό οι ομάδες κλήθηκαν να διεκπεραιώσουν δράσεις, όπως αναγνώριση φαναριών, λήψη απόφασης, κίνηση εντός λωρίδας, σχεδιασμός διαδρομής κ.α.
Τα μέλη της ομάδας είναι οι δευτεροετείς φοιτητές  Αγγελική Ζέρβα (Team Leader), Δημήτρης Καμπανάκης, Νικόλας Μωραΐτης, Νικόλας Κόρδας, Θανάσης Τσιατούρας με μέντορα τον  Κωνσταντίνο Τζαφέστα.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Καλές Πρακτικές ΟΤΑ 18 Μαΐου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ο Δήμος Δράμας στο δίκτυο UNIDAS4EU για την υποστήριξη θυμάτων βίας

Ο Δήμος Δράμας συμμετέχει στο ευρωπαϊκό δίκτυο μεταφοράς τεχνογνωσίας UNIDAS4EU, το οποίο υλοποιείται στο πλαίσιο…

Καλές Πρακτικές ΟΤΑ ... 08 Μαΐου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
«Νήμα»: Το νέο μοντέλο της Νάουσας για δημογραφική αναγέννηση και ποιότητα ζωής

O Δήμαρχος Νάουσας Νίκος Κουτσογιάννης παρουσιάζει το εγχείρημα «Νήμα» που φιλοδοξεί να μετατρέψει τη Νάουσα…

Καλές Πρακτικές ΟΤΑ 27 Απριλίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Κοζάνης: Συνάντηση με αντιπροσωπεία της Σαμψούντας στο πλαίσιο του NetZeroCities

Ο Δήμος Κοζάνης υποδέχθηκε την αντιπροσωπεία της Σαμψούντας στις 22 και 23 Απριλίου, στο πλαίσιο…