Άρθρο Localit 17 Μαΐου, 2023

Με τη στήριξη της e-trikala, βραβείο σε ομάδα ρομποτικής του ΕΜΠ

Την τρίτη θέση στον διαγωνισμό Bosch Future Mobility Challenge κατέλαβε ομάδα του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, με τη στήριξη της δημοτικής εταιρείας του Δήμου Τρικκαίων, e-trikala Α.Ε. Μάλιστα στην ομάδα μετείχε και τρικαλινός φοιτητής, ο Νίκος Κόρδας.
Η ομάδα που κατέκτησε την τρίτη θέση ονομάζεται iRASional και προέρχεται από το Robotics & Automation Society – IEEE NTUA SB, με την υποστήριξη του IRAL -το εργαστήριο ρομποτικής της ΣΗΜΜΥ ΕΜΠ. Η iRASional ήταν μία εκ των δύο ελληνικών ομάδων που βρέθηκαν στον τελικό και η μοναδική (ελληνική) που κέρδισε μια θέση στο βάθρο.
Στον διαγωνισμό συμμετείχαν πάνω από 70 ομάδες από όλον τον κόσμο.
Η δε διάκριση αφορούσε σε μια οικεία στους τρικαλινούς πολίτες δράση, ένα όχημα αυτόνομης οδήγησης (driverless), αλλά σε κλίμακα 1:10, που μάλιστα κινείται σε δρόμους μιας «έξυπνης πόλης».
Υπενθυμίζεται ότι στον Δήμο Τρικκαίων η e-trikala υλοποιεί το πρόγραμμα SHOW για οχήματα αυτοματοποιημένης οδήγησης και είχε υλοποιήσει το Λεωφορείο Χωρίς Οδηγό (CityMobil2) το 2015-16.
Στο διαγωνισμό οι ομάδες κλήθηκαν να διεκπεραιώσουν δράσεις, όπως αναγνώριση φαναριών, λήψη απόφασης, κίνηση εντός λωρίδας, σχεδιασμός διαδρομής κ.α.
Τα μέλη της ομάδας είναι οι δευτεροετείς φοιτητές  Αγγελική Ζέρβα (Team Leader), Δημήτρης Καμπανάκης, Νικόλας Μωραΐτης, Νικόλας Κόρδας, Θανάσης Τσιατούρας με μέντορα τον  Κωνσταντίνο Τζαφέστα.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Καλές Πρακτικές ΟΤΑ 31 Ιανουαρίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΚΕΠ Ενέργειας συστήνει ο δήμος Τρικκαίων

Διαβούλευση για τις υπηρεσίες που ενδιαφέρουν τους πολίτες Στη σύσταση ΚΕΠ Ενέργειας προχωρά ο δήμος…

Καλές Πρακτικές ΟΤΑ 30 Ιανουαρίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Αθηναίων: Παραδόθηκαν οι πρώτες πιστοποιήσεις απαλλαγής δημοτικών τελών στους δικαιούχους

Χ. Δούκας: Εφαρμόζουμε την Ενεργειακή Δημοκρατία στην πράξη” Τις πρώτες πιστοποιήσεις απαλλαγής δημοτικών τελών στους…

Καλές Πρακτικές ΟΤΑ 24 Ιανουαρίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Νέες προοπτικές σύμπραξης πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας και ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης

Η διερεύνηση δημιουργικών συνεργειών που θα αναδείξουν τον πολιτισμό και θα ενισχύσουν τη σύνδεση του…