Άρθρο Localit 26 Ιανουαρίου, 2020

Με οκτώ δράσεις η Περιφέρεια Αττικής σχεδιάζει να δώσει μόνιμη και βιώσιμη λύση στη διαχείριση των απορριμμάτων

Με ένα σχέδιο 8 βασικών δράσεων που θα εφαρμοστούν μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2020 και θα δίνουν έμφαση στην ανακύκλωση, σχεδιάζει η Περιφέρεια Αττικής να δώσει μόνιμη και βιώσιμη λύση στο ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων, όπως προαναγγέλλει ο περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Real News.

Όπως αναφέρει, στις 30 Ιανουαρίου, σε ειδική εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στο Ζάππειο, θα ανακοινωθεί το συνολικό σχέδιο της Περιφέρειας για την αποτελεσματική διαχείριση των απορριμμάτων.

Ειδικότερα ο κ. Πατούλης υπογραμμίζει, πως η Περιφέρεια προχωρά στην αναθεώρηση του Περιφερειακού Σχεδιασμού, επαναπροσδιορίζοντας σε ρεαλιστικότερη βάση τους στόχους για την επαναχρησιμοποίηση και την ανακύκλωση.

Παράλληλα σημειώνει ότι θα μοιραστούν σταδιακά ως τον Ιούνιο, 10.000 καφέ κάδοι και 80 απορριμματοφόρα σε δήμους για τη στοχευμένη συλλογή βιοαποβλήτων, προαναγγέλλει την ίδρυση Παρατηρητηρίου Ανακύκλωσης και επισημαίνει τη λειτουργία Help Desk στον ΕΔΣΝΑ για τη στήριξη των δήμων, στη διαδικασία αναθεώρησης των Τοπικών Σχεδίων Διαχείρισης.

Στις δράσεις που προωθούνται περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, η υποστήριξη με πόρους άνω του 1,4 εκατ. ευρώ, στους δήμους, προκειμένου να προχωρήσουν στην αναθεώρηση των Τοπικών Σχεδίων Διαχείρισης Αποβλήτων, η προώθηση της ανακύκλωσης σε όλη την Αττική, μέσα από τη λειτουργία 60 κινητών σημείων, η λειτουργία μέσω του ΕΔΣΝΑ και σε συνεργασία με τους δήμους, 1.000 γωνιών ανακύκλωσης σε στοχευμένα σημεία, ο σχεδιασμός και η υλοποίηση εκστρατειών ενημέρωσης κι ευαισθητοποίησης των κατοίκων της Αττικής.

Για τον ΧΥΤΑ Φυλής, ο κ. Πατούλης λέει: «Στόχος μας είναι να έχει καταργηθεί ο πράσινος κάδος και να υπάρχουν μόνο χωριστά ρεύματα από Διαλογή στην Πηγή. Αυτός ο στόχος είναι δυνατόν να επιτευχθεί έναν χρόνο πριν από την απαίτηση της Ευρωπαϊκής Οδηγίας για χωριστή συλλογή όλων των βιοαποβλήτων, που είναι η 31-12-2023. Από εκείνο το χρονικό σημείο και μετά, ο ΧΥΤΑ Φυλής θα μπορεί επιτέλους να σταματήσει να δέχεται σύμμεικτα απορρίμματα».

Ερωτηθείς για το μεταναστευτικό-προσφυγικό ο κ. Πατούλης υπογραμμίζει πως η βούληση της Περιφέρειας είναι να συνδράμει ώστε όλοι αυτοί οι άνθρωποι να ζουν αξιοπρεπώς, ενώ συμπληρώνει πως το κεντρικό κράτος οφείλει να αναλάβει συγκεκριμένες πρωτοβουλίες ώστε να ανακοπεί η ανεξέλεγκτη είσοδος στη χώρα και νέου αριθμού προσφύγων και μεταναστών.

Κληθείς να σχολιάσει το νέο εκλογικό νόμο που ετοιμάζει να φέρει το υπουργείο Εσωτερικών για την Αυτοδιοίκηση τονίζει: «Είναι αναγκαίο να υπάρξει ένα νέο, σταθερό εκλογικό σύστημα , που δεν θα αλλάζει με βάση τις κομματικές σκοπιμότητες της εκάστοτε κυβερνητικής πλειοψηφίας και που θα διασφαλίζει και την κυβερνησιμότητα».

ΔΗΜΟΙ - ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 07 Φεβρουαρίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Κ. Μητσοτάκης από Σαντορίνη: “Πρώτη προτεραιότητα η ασφάλεια των κατοίκων -Πρέπει να είμαστε έτοιμοι για κάθε ενδεχόμενο”

Τη Σαντορίνη επισκέφθηκε σήμερα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, όπου η σεισμική δραστηριότητα εξακολουθεί να είναι…

Υπουργείο Εσωτερικών 07 Φεβρουαρίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΥΠΕΣ: Πρόσληψη ατόμων με αναπηρία από λυθείσες δημοτικές κοινωφελείς επιχειρήσεις στου οικείους δήμους

Το υπουργείο Εσωτερικών με εγκύκλιο δίνει διευκρινήσεις αναφορικά με την πρόσληψη ατόμων με αναπηρία που εργάζονταν…

Ενδιαφέρουν 07 Φεβρουαρίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Έναρξη πιλοτικής λειτουργίας της Ηλεκτρονικής Πλατφόρμας Σχεδίων Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας

Ξεκινά η πιλοτική λειτουργία της Ηλεκτρονικής Πλατφόρμας Σχεδίων Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΗΠΣΒΑΚ). Σύμφωνα με ενημερωτικό έγγραφο…