Άρθρο Localit 03 Οκτωβρίου, 2023

Με νέας τεχνολογίας Led, αντικαθίσταται ο φωτισμός στο οδικό δίκτυο του Δήμου Αχαρνών

Στον Δήμο Αχαρνών, ξεκίνησε τις προηγούμενες ημέρες ο εκσυγχρονισμός του φωτισμού στο οδικό δίκτυο, με την αντικατάσταση των παλαιών φωτιστικών σωμάτων από νέας τεχνολογίας Led.

Συγκεκριμένα, ο Δήμος Αχαρνών προχώρησε στην ανάθεση Σύμβασης Ενεργειακής Απόδοσης (ΣΕΑ) για την αντικατάσταση 20.000 φωτιστικών σωμάτων, με νέας τεχνολογίας LED, κατόπιν διενέργειας διεθνούς διαγωνισμού. Όλη η διαδικασία ελέγχθηκε για τη νομιμότητά της και εγκρίθηκε από το Ελεγκτικό Συνέδριο.

Η Σύμβαση Ενεργειακής Απόδοσης (ΣΕΑ) προβλέπει την αντικατάσταση όλων των φωτιστικών με δαπάνες της ιδιωτικής εταιρείας, η οποία επιπλέον αναλαμβάνει και τον έλεγχο και τη συντήρηση του δικτύου για 12 χρόνια.

Με την τοποθέτηση φωτιστικών LED εξασφαλίζεται εξοικονόμηση ενέργειας της τάξης του 70%. Από την εξοικονόμηση της ενέργειας θα πληρώνεται για την επένδυσή του ο ανάδοχος της σύμβασης σε βάθος 12ετίας.

Η πληρωμή θα γίνεται από τα χρήματα που εισπράττει η εταιρεία ενέργειας μέσω του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων κατόπιν ελέγχου της κατανάλωσης από τις υπηρεσίες του Δήμου. Παράλληλα τονίζεται ότι σημαντικό ποσό από τα χρήματα που θα έχουν αποδοθεί ως τέλη οδοφωτισμού, θα επιστρέφονται στον Δήμο Αχαρνών.

Με τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία, όπως τονίζει ο Δήμος σε σχετική ανακοίνωσή του, διασφαλίζει σταθερή τιμή στα τέλη οδοφωτισμού για τα επόμενα χρόνια. Παράλληλα, εξασφαλίζει στους δημότες σταθερό και αδιάλειπτο φωτισμό σε όλους τους δρόμους και όλες τις γειτονιές για τα επόμενα 12 χρόνια. “Οι φωτεινές γειτονιές είναι ζήτημα ποιότητας της καθημερινότητάς μας αλλά και ζήτημα ασφάλειας”, αναφέρει σχετικά. Τέλος σύμφωνα με τον δήμαρχο Σπύρο Βρεττό: «Η αρχή έγινε από τη Λεωφόρο Μεγάλου Αλεξάνδρου, στους Θρακομακεδόνες διευκολύνοντας την μετακίνηση πεζών και οχημάτων ενώ η περιοχή είναι πλέον ολόφωτη και πιο ασφαλής».

 

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 23 Ιουνίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Λαμιέων: Νεκρός σε τροχαίο ο αντιδήμαρχος Κώστας Σταυρογιάννης

Τραγωδία εκτυλίχθηκε τα ξημερώματα στον νέο περιφερειακό δρόμο της Λαμίας, με θύμα τον αντιδήμαρχο της…

Ρεπορτάζ 20 Ιουνίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Αυλαία σήμερα για τον γραπτό ηλεκτρονικό διαγωνισμό του ΑΣΕΠ

Ανοίγει η αυλαία σήμερα για τον 2ο γραπτό διαγωνισμό του ΑΣΕΠ, που διεξάγεται με σημαντικές…

Ρεπορτάζ 13 Ιουνίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Αθηναίων: Ένας χρόνος λειτουργίας του Γραφείου Αντιμετώπισης Ενεργειακής Φτώχειας

Ένα χρόνο λειτουργίας συμπλήρωσε το Γραφείο Αντιμετώπισης Ενεργειακής Φτώχειας (ΓΑΕΦ) του Δήμου Αθηναίων, το οποίο…