Άρθρο Localit 24 Σεπτεμβρίου, 2021

Με Led αντικαθίσταται ο δημοτικός φωτισμός στη Δυτική Λέσβο

Έτοιμος να προχωρήσει μέσα στις επόμενες ημέρες το διαγωνισμό για την αντικατάσταση 9.000 περίπου φωτιστικών, με νέα σύγχρονου τύπου LED δέσμης, είναι ο Δήμος Λέσβου, όπως είχε προαναγγείλει από το καλοκαίρι.

Όπως υπενθυμίζει, η αντικατάσταση του απαρχαιωμένου δημοτικού φωτισμού, υπήρξε μία από τις βασικές προτεραιότητες της δημοτικής αρχής και στρατηγικός στόχος για τη μείωση της ενεργειακής κατανάλωσης με την ταυτόχρονη βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης.

Παράλληλα σημειώνει ότι βάσει της σχετικής μελέτης που εκπονήθηκε, η αντικατάσταση του υπάρχοντος δημοτικού φωτισμού με νέο σύγχρονο και με παράλληλη αντικατάσταση των καλωδιώσεων, θα προσφέρει στο Δήμο οικονομία στην κατανάλωση ενέργειας έως και πάνω από 70% και θα τον απαλλάξει πλήρως από το δυσβάστακτο κόστος συντήρησης.

«Πρόκειται για μία επένδυση, η απόδοση της οποίας θα έχει άμεσα αποτελέσματα συμβάλλοντας και στην μείωση της ενεργειακής κατανάλωσης αλλά και στην βελτίωση της ασφάλειας και της ενεργειακής απόδοσης στις υποδομές του δήμου μας. Θα μειωθούν δραστικά οι δαπάνες λειτουργίας και κυρίως της συντήρησης του δημοτικού φωτισμού και φυσικά, θα έχουμε και ένα αισθητικό αποτέλεσμα αντάξιο των πανέμορφων οικισμών της Δυτικής Λέσβου. Θεωρώ αυτό το έργο ένα από τα μεγαλύτερα που θα γίνουν στον Δήμο μας», δήλωσε σχετικά ο δήμαρχος Ταξιάρχης Βέρρος.

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Βιώσιμες Πόλεις 30 Σεπτεμβρίου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Περιστέρι: Compost και φυτά στους πολίτες που συμμετέχουν στο ρεύμα καφέ κάδων

Compost (εδαφοβελτιωτικό) και μικρά φυτά, από το δημοτικό φυτώριο, θα μοιράσει στους πολίτες που συμμετέχουν…

Βιώσιμες Πόλεις 30 Σεπτεμβρίου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Πάτρα: Κατασκευή χώρου στάθμευσης στο Έλος Αγυιάς και ανοιχτού θεάτρου στο πρώην κάμπινγκ

Στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Δυτική Ελλάδα 2014-2020», εντάχθηκε το έργο του Δήμου Πατρέων: Κατασκευή χώρου στάθμευσης…

Βιώσιμες Πόλεις 29 Σεπτεμβρίου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Κοζάνη 2030: Ο Δήμος Κοζάνης στο Δίκτυο Πόλεων CrAFt

Ο Δήμος Κοζάνης κάνει ακόμη ένα βήμα προς την μετάβαση στην κλιματική ουδετερότητα με την…