Άρθρο Localit 19 Ιουλίου, 2023

Με λαμπτήρες Led αναβαθμίζεται ο ηλεκτροφωτισμός του Δήμου Πωγωνίου

Συνολικά 4.744 λαμπτήρες παλαιάς τεχνολογίας θα αντικατασταθούν με λαμπτήρες Led στον Δήμο Πωγωνίου, μέσω του έργου αναβάθμισης του συστήματος οδοφωτισμού.

Όπως σημειώνεται, πρόκειται για ένα σημαντικό έργο ενεργειακής αναβάθμισης με μεγάλο περιβαλλοντικό και οικονομικό όφελος για τον παραμεθόριο Δήμο.

Η δημοπράτηση του έργου ολοκληρώνεται στις 11 Αυγούστου με τη συνολική εξοικονόμηση ενέργειας που θα προκύψει μετά την ολοκλήρωσή του, να ξεπερνάει το 60%.

Η αντικατάσταση των λαμπτήρων αφορά δημόσιους χώρους του Δήμου Πωγωνίου -οδοφωτισμό οδών, πλατειών, πάρκων και λοιπών κοινόχρηστων χώρων- και θα μειώσει σημαντικά την ετήσια δαπάνη του οδοφωτισμού και του ενεργειακού αποτυπώματος.

«Το μέλλον είναι εδώ και φέρνει ένα πλήρως λειτουργικό, σύγχρονο και ενεργειακά αποδοτικό δίκτυο φωτισμού και εξοικονόμηση οικονομικών και ενεργειακών πόρων προς όφελος των δημοτών μας. Η μείωση των αερίων θερμοκηπίων CO2 είναι μεγάλη σε ετήσια βάση και συγχρόνως μειώνεται ραγδαία το ετήσιο κόστος συντήρησης του δικτύου. Πρόκειται για ένα από τα πιο σημαντικά έργα στο Δήμο μας με πολλαπλά οφέλη. Προστατεύουμε το περιβάλλον, προστατεύουμε τους δημότες μας και εξοικονομούμε πόρους. Αυτό είναι το τρίπτυχο του στρατηγικού μας σχεδιασμού», δήλωσε ο Δήμαρχος Πωγωνίου, Κωνσταντίνος Καψάλης.

Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στις 1.667.973,60€ με Φ.Π.Α.24% και προαίρεση ποσοστού 20%  και θα χρηματοδοτηθεί από το Δήμο Πωγωνίου, μέσω ιδίων πόρων, προερχόμενων από τα ανταποδοτικά τέλη καθαριότητας και φωτισμού.

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Βιώσιμες Πόλεις 21 Ιουνίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Τεχνολογία led σε ακόμη 1696 σώματα οδοφωτισμού στον Δήμο Αμπελοκήπων-Μενεμένης

Νέο έργο αντικατάστασης ηλεκτροφωτισμού με τεχνολογία led ξεκινά στον Δήμο Αμπελοκήπων Μενεμένης, μετά την υπογραφή …

Βιώσιμες Πόλεις 18 Ιουνίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Αιγάλεω: Τοποθετήθηκαν οι πρώτοι καφέ κάδοι στον Δήμο 

Στην εγκατάσταση και λειτουργία καφέ κάδων για τη συλλογή οργανικών απορριμμάτων προχώρησε ο Δήμος Αιγάλεω,…

Βιώσιμες Πόλεις 12 Ιουνίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ηράκλειο: Έτοιμος ο 1ος σταθμός παραχώρησης ποδηλάτων με δωρεάν χρήση

Δύο σταθμούς παραχώρησης ποδηλάτων, χωρίς καμία χρέωση, για όσους επιθυμούν να χρησιμοποιήσουν ποδήλατο για τις…