03 Δεκεμβρίου, 2021

Με κίτρινο χρώμα ντύθηκαν κεντρικά σημεία πόλεων σε όλη την Ελλάδα για «ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ» στους εργαζομένους στην καθαριότητα

Με αφορμή την έναρξη της πρωτοβουλίας «Καθαρή Εβδομάδα» από την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος, με την στήριξη της Kärcher Greece.

 

H «Καθαρή Εβδομάδα», η πρωτοβουλία αλληλεγγύης της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ) ξεκίνησε επίσημα το Σάββατο 27 Νοεμβρίου, με στόχο να αναδείξει το έργο όλων εκείνων που συμβάλλουν καθημερινά στο να ομορφύνουν την πόλη μας, τα πάρκα μας και τα μέσα μεταφοράς, διατηρώντας τα καθαρά και λέγοντας ένα μεγάλο «ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ» στους εργαζομένους της καθαριότητας.

Το συμβολικό «ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ» προς τους ανθρώπους της καθαριότητας ξεκίνησε από την Αθήνα, τα Τρίκαλα, τον Πειραιά και τη Θεσσαλονίκη και εξαπλώθηκε σε όλη τη χώρα. Μεγάλες καρδιές τοποθετήθηκαν σε κεντρικά σημεία πόλεων και φωτίστηκαν με το χαρακτηριστικό κίτρινο χρώμα, που συμβολίζει τη καθαρότητα της συνείδησης και είναι συνώνυμο με την αγνότητα και τη δύναμη.

Το Σάββατο 27 Νοεμβρίου την έναρξη έκανε με το μήνυμά του ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ, κ. Δ. Παπαστεργίου, ανάβοντας κίτρινα τα Τρίκαλα και το έναυσμα έδωσε ο Δήμος Αθήνας με τη φωταγώγηση της πρώτης κίτρινης καρδιάς στην Πλατεία Κοραή, παρουσία του Δημάρχου Αθηναίων κ. Κώστα Μπακογιάννη και του Διευθύνοντος Συμβούλου της Kärcher Greece κ. Λάζαρου Φραντζή. Την εκδήλωση, που μεταδόθηκε ζωντανά από τα social media της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος και της Kärcher Greece, συντόνισε και παρουσίασε ο αγαπημένος ηθοποιός και σεναριογράφος Γιώργος Καπουτζίδης, επικοινωνώντας τη δράση σε όλη τη χώρα.

Τη σκυτάλη από την Αθήνα πήρε η Αρχαία Ολυμπία, φωταγωγώντας τη δική της κίτρινη καρδιά στο κέντρο της πόλης, παρουσία του Γενικού Γραμματέα της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος κ.Δημήτρη Καφαντάρη και του Αντιδημάρχου Καθαριότητας κ.Βασίλη Αρβανίτη, ενώ η τρίτη καρδιά φώτισε με κίτρινο χρώμα το λιμάνι Λίμνης Ευβοίας, στο Δήμο Μαντουδίου – Λίμνης – Αγίας Άννας, παρουσία του Αντιδημάρχου Καθαριότητας κ.Γιώργου Σταμούλου, του Αντιδημάρχου Πολιτικής Προστασίας κ. Αργύρη Λιάσκου και του Προέδρου της κοινότητας κ.Γιάννη Τριανταφύλλου.

Στο κάλεσμα της πρωτοβουλίας αλληλεγγύης της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος ανταποκρίθηκαν και πολλοί Δήμοι της Χώρας, λέγοντας το δικό τους συμβολικό «ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ» και φωτίζοντας για μια εβδομάδα με κίτρινο χρώμα χαρακτηριστικά τοπόσημα κάθε περιοχής. Ο Δήμος Τρικκαίων φωταγώγησε με κίτρινο χρώμα το ποτάμι της πόλης, Ο Δήμος Πειραιά έδωσε δυναμικά το παρών και είπε το δικό του «ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ», φωτίζοντας με κίτρινο χρώμα το Ρολόι Πασαλιμανίου ενώ στη Θεσσαλονίκη φωταγωγήθηκαν οι Ομπρέλες του Ζογγολόπουλου στη νέα παραλία. Στην Αθήνα, εκτός από την Πλατεία Κοραή, κίτρινο χρώμα απέκτησε και η Πλατεία Ομονοίας με το σιντριβάνι να φωτίζεται την Τρίτη 30 Νοεμβρίου.

Η πρωτοβουλία «Καθαρή Εβδομάδα» καταγράφεται και στο site katharievdomada.gr όπου καθένας μπορεί να πει το δικό του συμβολικό «ευχαριστώ» πατώντας στη μεγάλη κίτρινη καρδιά, ενώ όλες οι παράλληλες δράσεις που υποστηρίζουν την ενέργεια αποτυπώνονται στο διαδραστικό χάρτη.

Η «Καθαρή Εβδομάδα» έχει διάρκεια από τις 27 Νοεμβρίου έως τις 03 Δεκεμβρίου, και έχει σκοπό να επαναλαμβάνεται κάθε χρόνο με έναρξη το τελευταίο Σάββατο του Νοεμβρίου. Στόχος τόσο της ΚΕΔΕ όσο και της Kärcher Greece, να καθιερωθεί ένας θεσμός που αναδεικνύει την ενσυναίσθηση και τη σημασία των ανθρώπινων σχέσεων.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου 23 Απριλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Συνεδρίαση του ΔΣ της ΚΕΔΕ αύριο Τετάρτη 24 Απριλίου

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΕΔΕ συνεδριάζει αύριο Τετάρτη 24 Απριλίου 2024 και ώρα 12:00, στα γραφεία της…

Newsletter (middle) ... 17 Απριλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Την Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας Αικατερίνη Σακελλαροπούλου επισκέφθηκε σήμερα ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Λάζαρος Κυρίζογλου

Την Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας κα Αικατερίνη Σακελλαροπούλου επισκέφθηκε σήμερα ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Λάζαρος…

Newsletter (middle) ... 17 Απριλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Απάντηση της ΚΕΔΕ στις δηλώσεις του Προέδρου του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας

H Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος αναγκάστηκε πρόσφατα να απαντήσει στην απρόκλητη επίθεση του Προέδρου του…