Άρθρο Localit 15 Μαΐου, 2015

Με γιατρό από το βράδυ της Παρασκευής η Τήλος

ΤήλοςΆμεση λύση στο θέμα που προέκυψε με την έλλειψη γιατρού το νησί της Τήλου, έδωσε σήμερα το υπουργείο Υγείας.

Από σήμερα το βράδυ, στο Ιατρείο της Τήλου αναλαμβάνει υπηρεσία γενικός γιατρός- συντονιστής Δ/ντής ο οποίος μετακινήθηκε από το Πολυδύναμο Περιφερειακό Πολυϊατρείο του Έμπωνα της Ρόδου και υπογράφηκε επίσης προγραμματική σύμβαση της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠΕ) με τους «Γιατρούς του Κόσμου» με την οποία θα τοποθετηθεί στο Ιατρείο της Τήλου γενικός ιατρός με τριετή θητεία.

Παράλληλα, το υπουργείο Υγείας εξετάζει τη δυνατότητα να αντιμετωπίσει άμεσα και οριστικά το πρόβλημα στελέχωσης του Ιατρείου της Τήλου με μόνιμο γιατρό, ενώ σε ανακοίνωση του αναφέρει ότι «σε μια δύσκολη περίοδο για το Δημόσιο Σύστημα Υγείας καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια και αξιοποιούνται όλες οι δυνατότητες προκειμένου να καλυφθούν οι επείγουσες ανάγκες, κυρίως των νησιωτικών περιοχών».

Υπενθυμίζεται ότι  η έλλειψη μόνιμου γιατρού αλλά και ακτοπλοϊκής συγκοινωνίας, οδήγησαν χθες το  Δημοτικό Συμβούλιο του νησιού, να παραιτηθεί σε ένδειξη διαμαρτυρίας, ενώ η δήμαρχος Μαρία Καμμά-Αλειφέρη, κατέθεσε μήνυση  κατά παντός υπευθύνου, γιατί το νησί έμεινε και πάλι χωρίς γιατρό  .

Στο μεταξύ η ΚΕΔΕ, με ανακοίνωσή της σήμερα το πρωί, ζήτησε άμεση λύση στα προβλήματα της υγειονομικής θωράκισης και συγκοινωνιακής εξυπηρέτησης της νησιωτικής χώρας.

Στην ίδια ανακοίνωση δηλώνει τη συμπαράστασή της προς τη δήμαρχο Τήλου  Μαρία Καμμά Αλειφέρη και τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, «θεωρώντας αδιανόητο να μένουν οι κάτοικοι του νησιού χωρίς στοιχειώδη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, αφού ούτε αντικατάσταση του γιατρού που αποχώρησε υπήρξε, αλλά ούτε και νοσηλευτικό προσωπικό για τις ανάγκες των εκατοντάδων κατοίκων του νησιού υπάρχει».

Παράλληλα απευθύνει στην Κυβέρνηση μια σειρά από αιτήματα και ζητά «την άμεση δρομολόγηση λύσεων, προκειμένου να διασφαλιστεί ότι στην Ελλάδα δεν θα υπάρχουν δήμοι δύο ταχυτήτων».

 

 

ΔΗΜΟΙ - ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου 08 Αυγούστου, 2025
ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΟ ΜΗΝΥΜΑ

Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Δήμαρχος Αμπελοκήπων – Μενεμένης Λάζαρος Κυρίζογλου, εκφράζει τα συλλυπητήρια του στην…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου ... 01 Αυγούστου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Συνεργασία ΥΠ.ΕΣ. – Κ.Ε.Δ.Ε. – ΕΝ.Π.Ε. – Ε.Ε.Τ.Α.Α. για την ενημέρωση του προσωπικού της Τ.Α.

Υπογράφηκε στις 21/7/2025 προγραμματική σύμβαση μεταξύ ΥΠ.ΕΣ. – Κ.Ε.Δ.Ε. – ΕΝ.Π.Ε. – Ε.Ε.Τ.Α.Α. με αντικείμενα…

Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου ... 30 Ιουλίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Καίρια παρέμβαση της ΚΕΔΕ στο Υπουργείο Ναυτιλίας για την τροποποίηση του Π.Δ. 71/2020

Συνάντηση του Προέδρου της ΚΕΔΕ Λ. Κυρίζογλου με τον Υφυπουργό Ναυτιλίας κ. Στέφανο Γκίκα Καίρια…