Άρθρο Localit 15 Σεπτεμβρίου, 2017

Με εντολή πρωθυπουργού ανακαλούνται οι παρατάσεις πιστοποιητικών αξιοπλοΐας και επιπλέον μέτρα για την απορύπανση του Σαρωνικού

Σύσκεψη για την αντιμετώπιση της ρύπανσης στο Σαρωνικό, την λήψη περαιτέρω άμεσων μέτρων για την διερεύνηση των αιτίων του περιστατικού της βύθισης του πλοίου Αγία Ζώνη ΙΙ και την ταχύτατη απόδοση των ευθυνών, συγκάλεσε ο πρωθυπουργός Αλ. Τσίπρας με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Ναυτιλίας.

Ο πρωθυπουργός έδωσε εντολές για:

  • Την  άμεση ανάκληση των πιστοποιητικών αξιοπλοΐας που έχουν δοθεί με παράταση και τη διενέργεια έκτακτων ελέγχων.
  • Την άμεση διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης όλων των εμπλεκομένων για την κρίση του  αξιόπλοου του Αγία Ζώνη ΙΙ και την αυστηρότατη τιμωρία όλων των υπευθύνων.
  •  Την άμεση μεταφορά της αρμοδιότητας ελέγχου και επιθεωρήσεων πλοίων, από τον Κλάδο Επιθεώρησης  εμπορικών πλοίων  στους Νηογνώμονες, για την έκδοση πιστοποιητικών αξιοπλοΐας.
  •  Την συνδρομή περισσότερων πλοίων για ταχύτερη και πληρέστερη απορρύπανση των υδάτων και των ακτών του Σαρωνικού.

Ποινικές διώξεις  για τους εμπλεκόμενους στην οικολογική καταστροφή

Να της αποσταλεί από το Λιμενικό Σώμα η δικογραφία που έχει ήδη σχηματιστεί, ώστε να ασκηθούν ποινικές διώξεις στα πρόσωπα που εμπλέκονται στην υπόθεση του «Αγ. Ζώνη ΙΙ» το οποίο προκάλεσε περιβαλλοντική ρύπανση στον Σαρωνικό, ζήτησε εν τω μεταξύ η Εισαγγελέας Πρωτοδικών Πειραιά Ειρήνη Τζίβα. Αναμένεται η έκδοση ενταλμάτων σύλληψης, ενώ τα  αδικήματα που έχουν διαπραχθεί είναι κακουργηματικής φύσηw.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 23 Ιουνίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Λαμιέων: Νεκρός σε τροχαίο ο αντιδήμαρχος Κώστας Σταυρογιάννης

Τραγωδία εκτυλίχθηκε τα ξημερώματα στον νέο περιφερειακό δρόμο της Λαμίας, με θύμα τον αντιδήμαρχο της…

Ρεπορτάζ 20 Ιουνίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Αυλαία σήμερα για τον γραπτό ηλεκτρονικό διαγωνισμό του ΑΣΕΠ

Ανοίγει η αυλαία σήμερα για τον 2ο γραπτό διαγωνισμό του ΑΣΕΠ, που διεξάγεται με σημαντικές…

Ρεπορτάζ 13 Ιουνίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Αθηναίων: Ένας χρόνος λειτουργίας του Γραφείου Αντιμετώπισης Ενεργειακής Φτώχειας

Ένα χρόνο λειτουργίας συμπλήρωσε το Γραφείο Αντιμετώπισης Ενεργειακής Φτώχειας (ΓΑΕΦ) του Δήμου Αθηναίων, το οποίο…