Άρθρο Localit 18 Ιανουαρίου, 2013

Με έγκριση ΕΟΤ τα προγράμματα των δήμων για τις ιαματικές τους πηγές

_DSC0220Την Επιτροπή Προστασίας Φυσικών Ιαματικών Πόρων, η οποία εδώ και χρόνια παρέμενε αδρανής, ενεργοποίησε πρόσφατα η υπουργός Τουρισμού  Όλγα Κεφαλογιάννη, με στόχο την ανάπτυξη και την τουριστική αξιοποίηση του ιαματικού τουρισμού και του θερμαλισμού στην Ελλάδα αλλά και την ανάδειξη του ιαματικού πλούτου.

Ήδη η Επιτροπή, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση αναγνώρισε πέντε ιαματικές πηγές σε Λουτράκι-Πόζαρ (Αριδαία), Σουρωτή (Θεσσαλονίκη), Κάνιστρα (Κασσάνδρα, Χαλκιδική), Καλλιθέα (Ρόδος), Λουτράκι-Περαχώρα(Κόρινθος).

Παράλληλα,  επισημαίνεται πως οι φορείς, όπως οι Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης και οι αναπτυξιακές εταιρείες τους, που αναλαμβάνουν τη διανομή του οικονομικού ανταλλάγματος, πρέπει να  υποβάλουν για έγκριση στον Ε.Ο.Τ., οικονομοτεχνική μελέτη επενδυτικού σχεδίου του ιαματικού φυσικού πόρου, στην οποία θα περιγράφεται αναλυτικά το πρόγραμμα της επένδυσης, θα δίνονται στοιχεία για την τουριστική κίνηση της περιοχής και θα παρατίθενται οι προοπτικές βιωσιμότητας της επένδυσης.  

Στόχος του υπουργείου – όπως σημειώνεται – είναι να υπάρχει συνεχής ροή αναγνώρισης πηγών με άξονα την αναβάθμιση των ιαματικών φυσικών πόρων, ως προστιθέμενη αξία στη συνολική ανάπτυξη του εθνικού τουριστικού προϊόντος.

Όπως επίσης προστίθεται ,στο Σχέδιο Νόμου που δόθηκε πρόσφατα σε δημόσια διαβούλευση , γίνεται ιδιαίτερη αναφορά στην ανάπτυξη του ιαματικού και θερμαλιστικού τουρισμού, στους ιαματικούς φυσικούς πόρους, καθώς και στα κέντρα θερμαλιστικού και ιαματικού τουρισμού με την ταυτόχρονη αναλυτική παρουσίαση των προϋποθέσεων για την αναγνώρισή τους.

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 02 Απριλίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ευρεία σύσκεψη στην Περιφέρεια Θεσσαλίας για την επικείμενη άσκηση «Εγκέλαδος Ι/25»

Mε πρωτοβουλία της Περιφέρειας Θεσσαλίας, πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τρίτης ευρεία σύσκεψη στο Κέντρο Πολιτικής…

Ρεπορτάζ 02 Απριλίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Σε κατάσταση κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας ο δήμος Πάρου – Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για καταγραφή ζημιών

Αποδεκτό έγινε το αίτημα για κήρυξη του δήμου Πάρου σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας,…

Ρεπορτάζ 02 Απριλίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Σύσκεψη υπό τον υπ. Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Γ. Κεφαλογιάννη, για τον καθαρισμό οικοπεδικών χώρων

Σύσκεψη με θέμα τον καθαρισμό οικοπεδικών και λοιπών ακάλυπτων χώρων, συγκάλεσε χθες ο υπουργός Κλιματικής…