Άρθρο Localit 14 Δεκεμβρίου, 2012

Με δόσεις η οικονομική “ένεση” στους δήμους

Κατά το ήμισυ τηρήθηκε η προχθεσινή δέσμευση του υπουργού Εσωτερικών Ευριπίδη Στυλιανίδη και αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα, ότι θα αποδιδόταν μέχρι χθες στους δήμους 199 εκ. ευρώ ΣΑΤΑ για το 2012 και 109 εκ. ευρώ από παρακρατηθέντες πόρους παρελθόντων οικονομικών ετών. Συνολικά δηλαδή οι δήμοι  ανέμεναν 308 εκ. ευρώ, προκειμένου να καλύψουν τουλάχιστον μισθολογικές  και άλλες επείγουσες τρέχουσες λειτουργικές δαπάνες, τηρώντας ταυτόχρονα «σιγή ασυρμάτου» για το 12μόριο Δεκεμβρίου.

Σήμερα λοιπόν με απόφαση του υπουργού Εσωτερικών κατανέμονται περίπου 109 εκ. ευρώ, από το δόση του 2012,  από παρακρατήσεις παρελθόντων ετών.

Σημειωτέον ότι σε σύνολο 325 δήμων οι 31 δεν θα βάλουν τα ποσά που τους αναλογούν στα ταμεία τους καθώς με βάση το άρθρο 2 του Ν. 4079/12, τα χρήματα παρακρατούνται κατευθείαν προκειμένου να καλυφθούν οφειλές των δήμων προς το δημόσιο και ασφαλιστικά ταμεία.

Αναλυτικά η κατανομή των 109 εκ. ευρώ.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 22 Δεκεμβρίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Επιφυλάξεις για τη μετεξέλιξη των ΚΔΑΠ – Ζητούμενο η σταθερότητα και η χρηματοδότηση

Κατά τη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) στις 19 Δεκεμβρίου…

Ρεπορτάζ 18 Δεκεμβρίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Γενική Συνέλευση ΚΕΔΕ για το σχέδιο του νέου Κώδικα Αυτοδιοίκησης- Θετικά σημεία, ενστάσεις και επόμενα βήματα

Με ποσοστό 67,2%, η Έκτακτη Γενική Συνέλευση της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) ενέκρινε την…

Ρεπορτάζ 08 Δεκεμβρίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Κοινή δήλωση ΠΡΟΕΔΡΩΝ ΚΕΔΕ & ΠΕΔ/ΚΜ για την απομάκρυνση της Γενικής Διευθύντριας ΕΡΤ3

Θεσσαλονίκη 8.12.2025     Ανακοίνωση – Δήλωση   Η ξαφνική αποπομπή της Γενικής Διευθύντριας της…