Άρθρο Localit 06 Ιουνίου, 2013

Με δίμηνες συμβάσεις η πρόσληψη ναυαγοσωστών και προσωπικού πυρασφάλειας

DASOS111Ναυαγοσώστες και προσωπικό πυρασφάλειας στους δήμους θα έπρεπε να βρίσκονται στη θέση τους από την 1η Ιουνίου ωστόσο δεν έχουν ολοκληρωθεί ακόμη από το υπουργείο Εσωτερικών οι διαδικασίες έγκρισης πρόσληψης τους.  Αλλά και μετά την έγκριση θα απαιτηθεί πολυήμερη διαδικασία για να γίνουν οι προσλήψεις.

Εκτός του γεγονότος ότι πρόκειται για άκρως απαραίτητες ειδικότητες  για την προστασία της δημόσιας υγείας και της ασφάλειας των πολιτών, η καθυστέρηση αυτή του υπουργείου και η μη έγκαιρη πρόσληψη των συγκεκριμένων ειδικοτήτων επισύρει την ποινή της επιβολής προστίμων στους δήμους, χωρίς δική τους υπαιτιότητα.

Το υπουργείο Εσωτερικών προκειμένου να καλύψει τις λειτουργικές αδυναμίες του, με εγκύκλιό του  κάνει γνωστό ότι οι δήμοι μπορούν να προχωρήσουν την πρόσληψη των παραπάνω ειδικοτήτων με σύμβαση έως δύο μήνες, ή τουλάχιστον μέχρι τη χορήγηση των εγκρίσεων της Επιτροπής της Πράξης Υπουργικού Συμβουλίου (ΠΥΣ) 33/2006.

Οι προσλήψεις  αυτές θα γίνουν με βάση το άρθρο 206 παρ.1 Ν. 3584/2007, με το οποίο προβλέπεται η δυνατότητα πρόσληψης προσωπικού για την αντιμετώπιση κατεπειγουσών εποχικών ή πρόσκαιρων αναγκών με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου της οποίας η διάρκεια δεν υπερβαίνει τους δύο (2) μήνες μέσα σε συνολικό διάστημα δώδεκα (12) μηνών.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 23 Ιουνίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Λαμιέων: Νεκρός σε τροχαίο ο αντιδήμαρχος Κώστας Σταυρογιάννης

Τραγωδία εκτυλίχθηκε τα ξημερώματα στον νέο περιφερειακό δρόμο της Λαμίας, με θύμα τον αντιδήμαρχο της…

Ρεπορτάζ 20 Ιουνίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Αυλαία σήμερα για τον γραπτό ηλεκτρονικό διαγωνισμό του ΑΣΕΠ

Ανοίγει η αυλαία σήμερα για τον 2ο γραπτό διαγωνισμό του ΑΣΕΠ, που διεξάγεται με σημαντικές…

Ρεπορτάζ 13 Ιουνίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Αθηναίων: Ένας χρόνος λειτουργίας του Γραφείου Αντιμετώπισης Ενεργειακής Φτώχειας

Ένα χρόνο λειτουργίας συμπλήρωσε το Γραφείο Αντιμετώπισης Ενεργειακής Φτώχειας (ΓΑΕΦ) του Δήμου Αθηναίων, το οποίο…