Άρθρο Localit 19 Ιανουαρίου, 2023

Με 500.000 ευρώ για ενδοδημοτική οδοποιία χρηματοδοτείται ο Δήμος Βισαλτίας

Μία νέα χρηματοδότηση ύψους 500.000,00 ευρώ, για έργα ενδοδημοτικής οδοποιίας εξασφάλισε ο Δήμος Βισαλτίας, μετά από αίτημα που υπέβαλε στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών.

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο του έργου «Αποκαταστάσεις δημοτικών οδών Δήμου Βισαλτίας», θα πραγματοποιηθούν εργασίες ασφαλτόστρωσης στο δυτικό τμήμα του Δήμου χωρίς να αποκλείονται και άλλες περιοχές, αν παρουσιαστεί ανάγκη, συνολικού μήκους 5χλμ. περίπου.

Όπως τονίζει ο Δήμος, το έργο θα αναβαθμίσει το επίπεδο ζωής των κατοίκων της περιοχής, θα συμβάλλει στην βελτίωση της οδικής ασφάλειας καθώς και στην αποκατάσταση της λειτουργικότητας των οικισμών. Θα διευκολύνει τις μετακινήσεις πεζών και την κυκλοφορία των διερχόμενων οχημάτων τόσο των κατοίκων της περιοχής όσο και των επισκεπτών του Δήμου.

Τέλος υπενθυμίζει ότι, την τελευταία τριετία, οι χρηματοδοτήσεις που έχει διασφαλίζει από το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, για την υλοποίηση έργων αγροτικής και διαδημοτικής οδοποιίας την τελευταία τριετία, ξεπερνούν το 1,5 εκατ. ευρώ.

  • 490.000 ευρώ, για την αποκατάσταση ζημιών ενδοδημοτικής και αγροτικής οδοποιίας που προκλήθηκαν από τη θεομηνία του Ιανουαρίου 2021
  • 360.000 ευρώ για την αναβάθμιση υφιστάμενης αγροτικής οδού Σιτοχωρίου – Πατρικίου στα πλαίσια στήριξης του πρωτογενούς τομέα του Δήμου Βισαλτίας
  • 60.000  για την επισκευή – συντήρηση κτιρίων Υγείας, Παιδείας και άλλων δημόσιων κτιρίων στο δήμο Βισαλτίας (Ιατρείο και Δημοτικό Σχολείο Ευκαρπίας – Δημαρχείο Μαυροθάλασσας)
  • 80.000 για την αποκατάσταση τμήματος του κεντρικού αγωγού ύδρευσης Νιγρίτας

«Οι σημαντικές παρεμβάσεις οδικής ασφάλειας και οι παρεμβάσεις σε δημόσια κτίρια που υλοποιήθηκαν και βρίσκονται σε εξέλιξη έχουν ως στόχο την βελτίωση της καθημερινότητα των δημοτών μας», καταλήγει ο Δήμος στην ανακοίνωσή του.

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ενδιαφέρουν 05 Δεκεμβρίου, 2023
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
«Καλάθια της Αγάπης» για τους πολίτες που έχουν ανάγκη στον Δήμο Παπάγου Χολαργού

Μήνας αγάπης και αλληλεγγύης, είναι ο Δεκέμβριος, στον  Δήμο Παπάγου-Χολαργού,  ο οποίος, στο πλαίσιο της…

Ενδιαφέρουν 05 Δεκεμβρίου, 2023
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Τα αποτελέσματα του έργου “AI Smart «Δίκτυο Μικρών Λιμένων Αδριατικής Ιονίου»” παρουσιάζονται αύριο στην Πρέβεζα

Στο πλαίσιο υλοποίησης του έργου  AI SMART- «Δίκτυο Μικρών Λιμένων Αδριατικής Ιονίου», (Adriatic Ionian SmAll…

Ενδιαφέρουν 05 Δεκεμβρίου, 2023
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Μέχρι 24 Μαρτίου 2024 οι προτάσεις δήμων και περιφερειών για χρηματοδότηση ενεργειακών κοινοτήτων – Πρόσκληση

Μέχρι 28 Μαρτίου 2024 μπορούν υποβάλλουν τις προτάσεις τους δήμοι και περιφέρειες βάσει της Πρόσκλησης…