Άρθρο Localit 20 Ιανουαρίου, 2023

Μαρούσι: Τη μείωση των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων στο Δήμο ψήφισε ομόφωνα το Δ.Σ

Τη μείωση στις τιμές ζώνης του συστήματος αντικειμενικού προσδιορισμού αξιών ακινήτων του Δήμου Αμαρουσίου αποφάσισε ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο Αμαρουσίου στη συνεδρίαση της 17ης Ιανουαρίου 2023, απαντώντας στο έγγραφο του Υπουργείου Οικονομικών, με το οποίο ζητήθηκε από το Δήμο Αμαρουσίου να εκφράσει τις απόψεις του επί του ζητήματος του καθορισμού των τιμών ζώνης.

Μετά από την εισήγηση του αρμόδιου Αντιδημάρχου  Κων/νου Ρώτα περί της επιτακτικής ανάγκης μείωσης των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων, λόγω της ιδιαίτερα δύσκολης οικονομικής συγκυρίας για τα νοικοκυριά, αλλά και για τον τερματισμό της διαχρονικής αδικίας των δύο οικισμών των Εργατικών Κατοικιών, το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε ομόφωνα:

  1. Τη γενική μείωση των αντικειμενικών αξιών στο σύνολο των περιοχών με χρήσεις γης αμιγούς κατοικίας, ώστε οι αντικειμενικές αξίες να επανέλθουν στα επίπεδα του έτους 2018.
  2. Τη δημιουργία νέας οριοθετημένης ζώνης που αφορά στον παλαιό και στο νέο οικισμό των Εργατικών Κατοικιών με τιμή ζώνης 1200 ευρώ ανά/τ.μ.
  3. Τη μείωση της τιμής ζώνης στο Ο.Τ. 546 (οδός Αστροναυτών, κ.α.) και την επαναφορά αυτής στο πρότερο ύψος της, ήτοι στα 1500 ευρώ ανά/τ.μ.

«Ένα διαχρονικό αίτημα των κατοίκων των δύο οικισμών των Εργατικών Κατοικίων δρομολογείται για την ικανοποίησή του, αμβλύνοντας την αδικία για τους κατοίκους των οικισμών.
Η δημιουργία νέας οριοθετημένης ζώνης που αφορά στον παλαιό και στο νέο οικισμό των Εργ. Κατοικιών είναι επιβεβλημένη, καθώς ο προορισμός χρήσης των κατοικιών αυτών, ο τρόπος κατασκευής, η παλαιότητα, η αδυναμία συντήρησής τους καθώς σε αυτές κατοικούν οικογένειες χαμηλού εισοδήματος, με την εκθετική αύξηση στην τιμή ζώνης ακυρώνεται ο σκοπός που ήλθαν να υπηρετήσουν.
Παράλληλα, η μείωση στο σύνολο των περιοχών με χρήσεις γης αμιγούς κατοικίας υπό τις παρούσες δυσμενείς οικονομικές συνθήκες είναι μία αναγκαία κοινωνική προσφορά για τη στήριξη των νοικοκυριών.

Με την ίδια κοινωνική ευαισθησία θα προσπαθήσουμε, προκειμένου να γίνει πράξη από το Υπουργείο Οικονομικών η μείωση ανά τιμή ζώνης», υπογράμμισε σε δήλωσή του ο δήμαρχος, Θ. Αμπατζόγλου.

 

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ενδιαφέρουν 09 Απριλίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Αίγινας: Κατάλληλο προς πόση το νερό στο νησί

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου Αίγινας, κατάλληλο προς πόση είναι πλέον το νερό στην Αίγινα,…

Ενδιαφέρουν 09 Απριλίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Ηρωικής Νήσου Ψαρών: Πασχαλινή προσφορά αγάπης σε ηλικιωμένους

Ο Δήμος Ηρωικής Νήσου Ψαρών προχώρησε σε μια συμβολική αλλά ουσιαστική πράξη αγάπης και κοινωνικής…

Ενδιαφέρουν 08 Απριλίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Τρικκαίων: Συλλογική προσφορά στο Κοινωνικό Παντοπωλείο ενόψει Πάσχα

Την αξία της κοινωνικής αλληλεγγύης και της συλλογικής προσφοράς ανέδειξαν δράσεις φορέων και συλλόγων στα…