Άρθρο Localit 10 Ιουλίου, 2020

Μαρούσι: Σε δημόσια διαβούλευση δύο εναλλακτικά σενάρια για το ΣΒΑΚ του Δήμου

Σε δημόσια διαβούλευση τίθενται τα 2 εναλλακτικά σενάρια του Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ) του Δήμου Αμαρουσίου. Το ΣΒΑΚ του Δήμου Αμαρουσίου είναι μία μελέτη στρατηγικού χαρακτήρα με σκοπό να προδιαγράψει την αυριανή μέρα στην κινητικότητα των κατοίκων και των επισκεπτών του Αμαρουσίου.

Η Ομάδα Έργου του ΣΒΑΚ σε συνεργασία με την Δημοτική Αρχή του Αμαρουσίου προέβη στη δόμηση 2 εναλλακτικών σεναρίων:

1) Σενάριο 1: “Ήπιο Σενάριο”

2) Σενάριο 2: “Ριζοσπαστικό Σενάριο”

Κάθε ένα εκ των προαναφερθέντων σεναρίων αποτελείται από ένα σύνολο παρεμβάσεων και μέτρων με σκοπό την βελτίωση 5 Τομέων Αστικής Κινητικότητας:

Ι. Οδικό Δίκτυο

ΙΙ. Διαχείριση Στάθμευσης

ΙΙΙ. Δημόσια Συγκοινωνία

IV. Αστικό Περιβάλλον και υποδομές Πεζών και Ποδηλάτων

V. Εμπορευματικές Μεταφορές

Τηρώντας τις αρχές της συμμετοχής των πολιτών στη διαδικασία εκπόνησης του Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας, η ομάδα του ΣΒΑΚ διαμόρφωσε ένα ερωτηματολόγιο πληροφόρησης και επιλογής επιθυμητού σεναρίου με σκοπό να δώσει στους πολίτες την δυνατότητα να προδιαγράψουν αυτοί την επόμενη μέρα στις μετακινήσεις τους.

Οι πολίτες στη σελίδα  https://cutt.ly/Mo9Varh , καλούνται να ψηφίσουν ποιο από τα δύο σενάρια θεωρούν καταλληλότερο για τον Δήμο και παράλληλα να σχολιάσουν την επιλογή τους.

Με αφορμή τη διαδικτυακή διαβούλευση ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Θεόδωρος Αμπατζόγλου σε δήλωσή του αναφέρει:

«Βρισκόμαστε σε μία κρίσιμη φάση για την τελική εκπόνηση του ΣΒΑΚ για το Μαρούσι. Η στιγμή της διαδικτυακής διαβούλευσης έρχεται σε συνέχεια των προηγούμενων ανοικτών ημερίδων που είχαν πραγματοποιηθεί για το σκοπό αυτό υπό την καθοδήγηση των ειδικών επιστημόνων. Καταλήγουμε συνεπώς σε 2 εναλλακτικά σενάρια που φέρουν πέρα της επιστημονικής σφραγίδας και το ισχυρό πολιτικό μας στίγμα, να γίνει η πόλη μας περισσότερο φιλική στις μετακινήσεις και τη διαβίωση. Όπως έχουμε επανειλημμένως αποδείξει, πιστεύουμε στο διαδραστικό διάλογο με τους φορείς και τους δημότες μας. Η γνώμη τους είναι σημαντική καθώς αφορά την καθημερινότητά τους και ολοκληρώνει το πρώτο σημαντικό σκέλος εκπόνησης μελετών για το Μαρούσι της Νέας Εποχής».

ΔΗΜΟΙ - ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου ... 14 Μαΐου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Στο επίκεντρο του ΔΣ της ΚΕΔΕ ο νέος Κώδικας Αυτοδιοίκησης, η οικονομική πίεση στους δήμους και κρίσιμα θεσμικά ζητήματα

Λάζαρος Κυρίζογλου: «Ο νέος Κώδικας αποτελεί μια κρίσιμη θεσμική μεταρρύθμιση. Είναι ένα θετικό βήμα μπροστά.»…

Διεθνείς Σχέσεις 14 Μαΐου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ (ALDA), Μάλτα, 13.5.2026
Διεθνείς Σχέσεις 14 Μαΐου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Το Κογκρέσσο του ΣτΕ στο Kristiansand: οι ανθεκτικές πόλεις και περιφέρειες αποτελούν το κλειδί για την ενδυνάμωση των δημοκρατικών διαδικασιών στην Ευρώπη, 4-6.5.2026, Νορβηγία