Άρθρο Localit 10 Ιουλίου, 2020

Μαρούσι: Σε δημόσια διαβούλευση δύο εναλλακτικά σενάρια για το ΣΒΑΚ του Δήμου

Σε δημόσια διαβούλευση τίθενται τα 2 εναλλακτικά σενάρια του Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ) του Δήμου Αμαρουσίου. Το ΣΒΑΚ του Δήμου Αμαρουσίου είναι μία μελέτη στρατηγικού χαρακτήρα με σκοπό να προδιαγράψει την αυριανή μέρα στην κινητικότητα των κατοίκων και των επισκεπτών του Αμαρουσίου.

Η Ομάδα Έργου του ΣΒΑΚ σε συνεργασία με την Δημοτική Αρχή του Αμαρουσίου προέβη στη δόμηση 2 εναλλακτικών σεναρίων:

1) Σενάριο 1: “Ήπιο Σενάριο”

2) Σενάριο 2: “Ριζοσπαστικό Σενάριο”

Κάθε ένα εκ των προαναφερθέντων σεναρίων αποτελείται από ένα σύνολο παρεμβάσεων και μέτρων με σκοπό την βελτίωση 5 Τομέων Αστικής Κινητικότητας:

Ι. Οδικό Δίκτυο

ΙΙ. Διαχείριση Στάθμευσης

ΙΙΙ. Δημόσια Συγκοινωνία

IV. Αστικό Περιβάλλον και υποδομές Πεζών και Ποδηλάτων

V. Εμπορευματικές Μεταφορές

Τηρώντας τις αρχές της συμμετοχής των πολιτών στη διαδικασία εκπόνησης του Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας, η ομάδα του ΣΒΑΚ διαμόρφωσε ένα ερωτηματολόγιο πληροφόρησης και επιλογής επιθυμητού σεναρίου με σκοπό να δώσει στους πολίτες την δυνατότητα να προδιαγράψουν αυτοί την επόμενη μέρα στις μετακινήσεις τους.

Οι πολίτες στη σελίδα  https://cutt.ly/Mo9Varh , καλούνται να ψηφίσουν ποιο από τα δύο σενάρια θεωρούν καταλληλότερο για τον Δήμο και παράλληλα να σχολιάσουν την επιλογή τους.

Με αφορμή τη διαδικτυακή διαβούλευση ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Θεόδωρος Αμπατζόγλου σε δήλωσή του αναφέρει:

«Βρισκόμαστε σε μία κρίσιμη φάση για την τελική εκπόνηση του ΣΒΑΚ για το Μαρούσι. Η στιγμή της διαδικτυακής διαβούλευσης έρχεται σε συνέχεια των προηγούμενων ανοικτών ημερίδων που είχαν πραγματοποιηθεί για το σκοπό αυτό υπό την καθοδήγηση των ειδικών επιστημόνων. Καταλήγουμε συνεπώς σε 2 εναλλακτικά σενάρια που φέρουν πέρα της επιστημονικής σφραγίδας και το ισχυρό πολιτικό μας στίγμα, να γίνει η πόλη μας περισσότερο φιλική στις μετακινήσεις και τη διαβίωση. Όπως έχουμε επανειλημμένως αποδείξει, πιστεύουμε στο διαδραστικό διάλογο με τους φορείς και τους δημότες μας. Η γνώμη τους είναι σημαντική καθώς αφορά την καθημερινότητά τους και ολοκληρώνει το πρώτο σημαντικό σκέλος εκπόνησης μελετών για το Μαρούσι της Νέας Εποχής».

ΔΗΜΟΙ - ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου ... 09 Οκτωβρίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Λάζαρος Κυρίζογλου από την Αρχαία Ολυμπία: «Η Αυτοδιοίκηση δεν παραχωρεί καμία αρμοδιότητα – Αντίθετα διεκδικούμε περισσότερες, με πόρους και προσωπικό»

Η Αρχαία Ολυμπία αποτέλεσε τον τόπο διεξαγωγής της Τακτικής Συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου της Κεντρικής…

Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου 08 Οκτωβρίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Λάζαρος Κυρίζογλου: Στρατηγική παρουσία δίπλα σε κάθε Δήμο – Μήνυμα ενότητας και δράσης για μια ισχυρή Αυτοδιοίκηση

Η παρουσία του Προέδρου της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) και Δημάρχου Αμπελοκήπων – Μενεμένης,…

Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου 07 Οκτωβρίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Λ. Κυρίζογλου στο Olympia Forum : «Συγκροτούμε Συμμαχία Ευθύνης για την Ελλάδα της επόμενης δεκαετίας»

Με ένα καθαρό και αποφασιστικό μήνυμα για την ανάγκη θεσμικών αλλαγών και ουσιαστικής αποκέντρωσης, ο…