Άρθρο Localit 22 Μαρτίου, 2022

Μ. Βορίδης: Τον προσεχή Μάιο η τοποθέτηση 804 μηχανικών στις Υπηρεσίες Δόμησης των δήμων

Τον προσεχή Μάιο αναμένεται η τοποθέτηση 804 μηχανικών στις Υπηρεσίες Δόμησης των Δήμων όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης επικαλούμενος ενημέρωση που έλαβε από το ΑΣΕΠ σε απάντηση σχετικής επίκαιρης ερώτησης που υπέβαλε η βουλευτής του ΚΙΝΑΛ Ευαγγελία Λιακούλη.

Ο κ. Βορίδης γνωστοποίησε ότι το ποσοστό ικανοποίησης των αιτημάτων των δήμων σε μηχανικούς που συμπεριελήφθη στον προγραμματισμό προσλήψεων ανήλθε στο 73%.

Σε ότι αφορά τη συγκρότηση Υπηρεσιών Δόμησης από τους δήμους, ο κ. Βορίδης διευκρίνισε ότι το υπουργείο Εσωτερικών δεν μπορεί να υποχρεώσει κανέναν δήμο να τις συγκροτήσει. Παράλληλα ενημέρωσε ότι αρκετοί δήμοι υποβάλλουν αιτήματα για προλήψεις μηχανικών στις τεχνικές τους υπηρεσίες και όχι στις υπηρεσίες δόμησης και προανήγγειλε θεσμική παρέμβαση ώστε να αναγνωριστεί η διαμορφωθείσα κατάσταση.

«Εμείς είμαστε σε συνεννόηση με όλους τους Δήμους και το Τεχνικό Επιμελητήριο για όλα αυτά τα ζητήματα και μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα θα εκδηλωθεί η σχετική νομοθετική μας πρωτοβουλία» κατέληξε.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Υπουργείο Εσωτερικών 29 Ιανουαρίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Εκδήλωση για τον νέο Κώδικα Αυτοδιοίκησης- Συμμετοχή Γενικού Γραμματέα ΚΕΔΕ

Ο Γενικός Γραμματέας της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) κ. Δημήτρης Καφαντάρης θα συμμετάσχει στην…

Υπουργείο Εσωτερικών 16 Ιουνίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΥΠΕΣ: Νέα τροποποίηση της Πρόσκλησης για υποβολή αιτήσεων χρηματοδότησης στο πρόγραμμα «Βελτίωση οδικής ασφάλειας”

Με απόφαση του υπουργού Εσωτερικών Θ. Λιβάνιου τροποιείται η Πρόσκληση για την υποβολή αιτήσεων χρηματοδότησης…