Άρθρο Localit 30 Νοεμβρίου, 2021

Μ. Βορίδης: Παραμένει σε ισχύ η τηλεργασία στο Δημόσιο

Παραμένει σε ισχύ η τηλεργασία στο Δημόσιο όπως προβλέπει το θεσμικό πλαίσιο  που έχει διαμορφωθεί πριν από τον Ιούνιο, σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών Μάκη Βορίδη, ο οποίος απάντησε χθες σε επίκαιρη ερώτηση του τομεάρχη Εσωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ Κώστα Ζαχαριάδη αναφορικά με την εφαρμογή του μέτρου της τηλεργασίας στο Δημόσιο.

Ο κ. Ζαχαριάδης στην ερώτησή του επισήμανε ότι το μέτρο της τηλεργασίας παραμένει σήμερα ουσιαστικά αναξιοποίητο, παρ` όλο που θα μπορούσε να συμβάλει καθοριστικά στην καταπολέμηση της πανδημίας. Σημείωσε ότι δεν υπάρχουν ενιαίοι κανόνες και το Υπουργείο Εσωτερικών αδυνατεί πλήρως να αναλάβει οποιαδήποτε πρωτοβουλία και να ρυθμίσει αποτελεσματικά την εφαρμογή του.

Είναι ενδεικτικό ότι σε άλλες Υπηρεσίες εφαρμόζεται αποσπασματικά, σε άλλες περισσότερο και σε άλλες λιγότερο, ενώ οι συνθήκες που επικρατούν στο Δημόσιο είναι ως γνωστόν γενικά πανομοιότυπες. Και αυτό ενώ το υπουργείο Εσωτερικών, είχε υποτίθεται επιδείξει ιδιαίτερη σπουδή για την ψήφιση του νόμου 4807/2021, που ρυθμίζει το καθεστώς τηλεργασίας στο Δημόσιο σε κανονικές συνθήκες. Ο κ. Ζαχαριάδης ρωτούσε τον υπουργό Εσωτερικών αν  προτίθεται να ασκήσει τις αρμοδιότητές του ώστε να εφαρμοστεί με τρόπο ενιαίο, διαφανή, συγκεκριμένο και αποτελεσματικό σε όλο το Δημόσιο το μέτρο της τηλεργασίας.

Ο κ. Βορίδης επανέλαβε ότι ο αριθμός των εργαζομένων  που τηλεργάζονται στο Δημόσιο καθορίζεται με βάση τη φύση των καθηκόντων τους και τις ανάγκες κάθε υπηρεσίας στο ποσοστό που έχει προσδιοριστεί με το πλάνο εργασιών της ενώ χαρακτήρισε την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ πρόχειρη και ανεφάρμοστη. Ανέφερε ως απόδειξη την αδυναμία εφαρμογής του συγκεκριμένου μέτρου σε αστυνομικούς, υγειονομικούς στρατό και δημοσίους υπαλλήλους που έρχονται σε επαφή με το κοινό, λόγω της φύσης του επαγγέλματός τους.

 

Απαντώντας μάλιστα στις αιτιάσεις του κ. Ζαχαριάδη περί μη εφαρμογής του νόμου για την τηλεργασία, ο κ. Βορίδης κατηγόρησε την Αξιωματική Αντιπολίτευση για υποκρισία, υπενθυμίζοντας ότι είχε καταψηφίσει το σχετικό σχέδιο νόμου τον Ιούνιο του 2021.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ -ΠΑΝΔΗΜΙΑ 09 Αυγούστου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Σημεία δωρεάν rapid test από τον ΕΟΔΥ, την Τρίτη 9 Αυγούστου

Σε 166 κεντρικά σημεία της επικράτειας, διενεργούνται δωρεάν rapid tests για Covid-19, από τις ΚΟΜΥ…

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ -ΠΑΝΔΗΜΙΑ 08 Αυγούστου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δωρεάν rapid tests στην κεντρική πλατεία Κοζάνης την Τετάρτη 10 Αυγούστου

Συνεχίζεται η διενέργεια τεστ γρήγορης ανίχνευσης αντιγόνων (rapid tests) για την covid 19, από τις…

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ -ΠΑΝΔΗΜΙΑ 08 Αυγούστου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Σημεία δωρεάν rapid test από τον ΕΟΔΥ τη Δευτέρα 8 Αυγούστου

Σε 154 κεντρικά σημεία της επικράτειας, διενεργούνται δωρεάν rapid test για Covid-19, από τις ΚΟΜΥ…