Άρθρο Localit 11 Απριλίου, 2022

Μ. Βορίδης: 20 εκ. ευρώ για την επιβράβευση 6.000 δημοσίων υπαλλήλων

Ο υπουργός Εσωτερικών επανέλαβε την εξαγγελία του περί καθιέρωσης συστήματος επιβράβευσης της παραγωγικότητας στο δημόσιο τομέα από το βήμα του 7ου Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών. Μάλιστα εξήγγειλε ότι περί τα τέλη Μαΐου  θα νομοθετηθεί και θα εφαρμοστεί  σε πιλοτική μορφή.

Υπενθυμίζουμε ότι  σχετικές διατάξεις αναμενόταν να συμπεριληφθούν στο πρόσφατα ψηφισθέν νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών. Μάλιστα είχαν διαρρεύσει σχετικές διατάξεις, οι οποίες προέβλεπαν τη χορήγηση επιπλέον χρημάτων σε συγκεκριμένες κατηγορίες υπαλλήλων, συμπεριλαμβανομένων και των υπαλλήλων των τεχνικών υπηρεσιών των δήμων, συνολικού ύψους 35 εκ. ευρώ κατ΄ έτος.

Τώρα  ο υπουργός Εσωτερικών επανήλθε εξαγγέλλοντας  την επιβράβευση 6.000 δημοσίων υπαλλήλων που θα εργαστούν για την υλοποίηση των στόχων τους Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότας και θα διατεθούν για το σκοπό συνολικά 20 εκ. ευρώ.

Ειδικότερα ο κ. Βορίδης δήλωσε σχετικά:

«Για την εφαρμογή του συστήματος επιβράβευσης της παραγωγικότητας έχουμε εξασφαλίσει 7,5 εκατομμύρια ευρώ από πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας και επιπλέον 12,5 εκατομμύρια ευρώ από τον κρατικό προϋπολογισμό, τα οποία θα κατευθυνθούν στην επιβράβευση 6.000 δημοσίων υπαλλήλων που θα εργαστούν για την υλοποίηση των στόχων του Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας».

Παράλληλα, ο κ. Βορίδης ανέφερε ότι στο ίδιο νομοσχέδιο θα περιλαμβάνεται και το νέο σύστημα αξιολόγησης των δημοσίων υπαλλήλων το οποίο θα είναι συνδεδεμένο με τη στοχοθεσία, η οποία θα τίθεται από την ανώτερη διοικητική ιεραρχία του εκάστοτε φορέα και πρόσθεσε ότι το υπουργείο Εσωτερικών εργάζεται παράλληλα πάνω σε ένα νέο σύστημα τεχνητής νοημοσύνης, το οποίο θα συμβάλλει στην καλύτερη διαχείριση του ανθρώπινου δυναμικού καθώς και στη βελτίωση του επιπέδου στελέχωσης της Δημόσιας Διοίκησης.

 

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Υπουργείο Εσωτερικών 28 Ιουλίου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ: 28 εκατ. ευρώ σε δήμους για προμήθεια μηχανημάτων έργου

  Συνολικό ποσό ύψους 28.230.000 ευρώ κατανέμεται από το πρόγραμμα «Φιλόδημος ΙΙ», με απόφαση του…

Υπουργείο Εσωτερικών 28 Ιουλίου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Οδηγίες ΥΠΕΣ- ΥΠΟΙΚ για την κατάρτιση του προϋπολογισμού των δήμων, οικονομικού έτους 2023

Οδηγίες για την κατάρτιση του προϋπολογισμού των δήμων για το οικονομικό έτος 2023 παρέχονται με…

Υπουργείο Εσωτερικών 28 Ιουλίου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΥΠΕΣ: Αίρεται η εξαίρεση συμμετοχής του προσωπικού των αποκεντρωμένων διοικήσεων στους κύκλους κινητικότητας

Με απόφαση του υπουργού Εσωτερικών Μ. Βορίδη, αίρεται η εξαίρεση του προσωπικού που ανήκει οργανικά…