Άρθρο Localit 26 Ιουλίου, 2016

Μ. Σχοινάς: Η ΕΕ τηρεί τις οικονομικές δεσμεύσεις της για τους Σύρους πρόσφυγες στην Τουρκία

European Commission in Brussels
European Commission in Brussels

Η Ευρωπαϊκή Ένωση τηρεί τις οικονομικές δεσμεύσεις της για τους Σύρους πρόσφυγες στην Τουρκία, δήλωσε σήμερα εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, απαντώντας στις κατηγορίες του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ο οποίος δήλωσε ότι δεν έχει λάβει καμία υποστήριξη.

“Η Ευρωπαϊκή Ένωση τηρεί τις δεσμεύσεις της και κάθε υπαινιγμός για το αντίθετο δεν ανταποκρίνεται στην αλήθεια”, απάντησε ο Μαργαρίτης Σχοινάς, o εκπρόσωπος της Κομισιόν, ο οποίος ρωτήθηκε στη διάρκεια καθημερινής ενημέρωσης Τύπου.

Σε συνέντευξή του στη γερμανική τηλεόραση ARD, ο Τούρκος πρόεδρος κατηγόρησε τους Ευρωπαίους ότι δεν τηρούν τις δεσμεύσεις τους στο θέμα της οικονομικής βοήθειας για τους Σύρους πρόσφυγες.

Υποστηρίζοντας πως οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις “δεν είναι ειλικρινείς”, ο Ερντογάν είπε ότι από τα τρία δισεκατομμύρια ευρώ που υποσχέθηκε η ΕΕ, μόνο “ένα με δύο δισεκατομμύρια” έχουν καταβληθεί.

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 22 Δεκεμβρίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Επιφυλάξεις για τη μετεξέλιξη των ΚΔΑΠ – Ζητούμενο η σταθερότητα και η χρηματοδότηση

Κατά τη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) στις 19 Δεκεμβρίου…

Ρεπορτάζ 18 Δεκεμβρίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Γενική Συνέλευση ΚΕΔΕ για το σχέδιο του νέου Κώδικα Αυτοδιοίκησης- Θετικά σημεία, ενστάσεις και επόμενα βήματα

Με ποσοστό 67,2%, η Έκτακτη Γενική Συνέλευση της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) ενέκρινε την…

Ρεπορτάζ 08 Δεκεμβρίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Κοινή δήλωση ΠΡΟΕΔΡΩΝ ΚΕΔΕ & ΠΕΔ/ΚΜ για την απομάκρυνση της Γενικής Διευθύντριας ΕΡΤ3

Θεσσαλονίκη 8.12.2025     Ανακοίνωση – Δήλωση   Η ξαφνική αποπομπή της Γενικής Διευθύντριας της…