Άρθρο Localit 20 Φεβρουαρίου, 2014

Λονδίνο: Η ακριβότερη πόλη στον κόσμο στην αγορά ενοικίων

assets_LARGE_t_942_43678371Η ακριβότερη αγορά γραφείων στον κόσμο είναι στο Λονδίνο, σύμφωνα με την έρευνα της Cushman & Wakefield με τίτλο Office Space Across the World.  Ειδικότερα, το West End του Λονδίνου παραμένει, για δεύτερη χρονιά στην πρώτη θέση.
Σύμφωνα με την έκθεση στο Λονδίνο το κόστος χρήσης ανέρχεται σε 2.122 ευρώ/τ.μ. το χρόνο ενώ στο Χονγκ Κονγκ είναι 1.432 ευρώ/τ.μ./έτος. Τα υψηλά ενοίκια αντικατοπτρίζουν την αυξημένη ζήτηση από τις επιχειρήσεις οι οποίες θέλουν να αποκτήσουν έδρα στη μητρόπολη της διεθνούς επιχειρηματικής σκηνής, όπως επισημαίνεται στην έκθεση.

Τα ενοίκια γραφείων αν και σε διεθνές επίπεδο αυξήθηκαν 3% κατά τη διάρκεια του 2013 ωστόσο  σε αγορές της Αφρικής και της Μέσης Ανατολής   παρουσίασαν αυξήσεις έως και 10%.

Σταθερά παρέμειναν τα ενοίκια το κέντρο της Μόσχας-  παρότι  η αγορά ανέβηκε από την 6η θέση πέρσι στη 3η φέτος –  στο Πεκίνο, στο Τόκιο και στο Νέο Δελχί.
Στην Ευρώπη η έλλειψη υψηλής ποιότητας γραφείων χαρακτήρισε πολλές αγορές μεταξύ των όποιων το Λονδίνο και η Φραγκφούρτη, με την ζήτηση σε αυτές τις πόλεις να αυξάνεται με το χρόνο και αντίστοιχα τα ενοίκια.
 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 18 Δεκεμβρίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Γενική Συνέλευση ΚΕΔΕ για το σχέδιο του νέου Κώδικα Αυτοδιοίκησης- Θετικά σημεία, ενστάσεις και επόμενα βήματα

Με ποσοστό 67,2%, η Έκτακτη Γενική Συνέλευση της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) ενέκρινε την…

Ρεπορτάζ 08 Δεκεμβρίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Κοινή δήλωση ΠΡΟΕΔΡΩΝ ΚΕΔΕ & ΠΕΔ/ΚΜ για την απομάκρυνση της Γενικής Διευθύντριας ΕΡΤ3

Θεσσαλονίκη 8.12.2025     Ανακοίνωση – Δήλωση   Η ξαφνική αποπομπή της Γενικής Διευθύντριας της…

Εκτός Συνόρων ... 04 Δεκεμβρίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Η έκθεση «Μέγας Αλέξανδρος» του Ευθύμη Βαρλάμη στη Βιβλιοθήκη της Αλεξάνδρειας

53 έργα παρουσιάζονται στη Bibliotheca Alexandrina με τη συμβολή διεθνών και ελληνικών φορέων, μεταξύ των…