Άρθρο Localit 03 Απριλίου, 2024

Λήψη μέτρων στον Δήμο Κισσάμου για την επάρκεια του νερού

Λόγω της παρατεταμένης ανομβρίας, η περιοχή του Δήμου Κισσάμου στα Χανιά, σύμφωνα με τη δημοτική Αρχή, θα αντιμετωπίσει τους επόμενους μήνες μεγάλο πρόβλημα λειψυδρίας. Η στάθμη του υδροφόρου ορίζοντα είναι ιδιαίτερα χαμηλή και θα υπάρξει τεράστιο πρόβλημα στην επάρκεια νερού.

Όπως επισημαίνεται, «η μείωση των αποθεμάτων νερού, σε συνδυασμό με τις μεγάλες και αυξανόμενες ανάγκες σε νερό λόγω των καλοκαιρινών καλλιεργειών και τουρισμού, προβλέπεται να οδηγήσουν σε πολύ δύσκολες καταστάσεις με αποτέλεσμα να θεωρείται επιτακτική η λήψη μέτρων».

Με δεδομένο ότι η γεωργία καταναλώνει περίπου το 80% των αποθεμάτων νερού και αξιολογώντας την κατάσταση, ιδιαίτερα για τις περιοχές που αντιμετωπίζουν εντονότερο πρόβλημα, όπως αυτές με επιφανειακά νερά, ο δήμος και οι αρμόδιοι απευθύνουν έκκληση στους καλλιεργητές να χρησιμοποιούν το νερό πιο φειδωλά, σε μικρότερες ποσότητες, ενδεχομένως εφαρμόζοντας ελεγχόμενες καλλιέργειες σε σχέση με τα προηγούμενα έτη. Επίσης καλούνται οι δημότες στην Κίσσαμο να επιδείξουν ιδιαίτερη προσοχή στην κατανάλωση νερού ώστε να αποφευχθούν τυχόν διακοπές υδροδότησης.

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 07 Αυγούστου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Νέος θεσμός επιβράβευσης της εκπαιδευτικής αριστείας από τον Δήμο Σοφάδων

Ο Δήμος Σοφάδων καθιερώνει έναν νέο μόνιμο θεσμό αναγνώρισης και επιβράβευσης της εκπαιδευτικής αριστείας, με…

Ρεπορτάζ 07 Αυγούστου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Συνάντηση εργασίας Δημάρχου Κοζάνης με τον Υπουργό Αθλητισμού για την αναβάθμιση του ΔΑΚ Κοζάνης

Ο Δήμαρχος Κοζάνης κ. Γιάννης Κοκκαλιάρης συναντήθηκε με τον Αναπληρωτή Υπουργό Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού…

Ρεπορτάζ 05 Αυγούστου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Προχωρά το έργο αναβάθμισης της Μαρίνας στην Πάτρα

Η αναβάθμιση της Μαρίνας στην Πάτρα προχωρά με την άφιξη των νέων πλωτών εξεδρών, οι…