Άρθρο Localit 03 Φεβρουαρίου, 2023

Λέρος: Εγκρίθηκε  η αρχιτεκτονική προμελέτη για το Μπούρτζι στην Αγία Μαρίνα

Την έγκριση από το υπουργείο Πολιτισμού, της αρχιτεκτονικής προμελέτης,  στερέωσης, αποκατάστασης και ανάδειξης του Κάστρου Μπούρτζι, στην Αγία Μαρίνα Λέρου, ανακοίνωσε ο δήμαρχος του νησιού Μιχάλης Κόλιας.

Ειδικότερα όπως ενημερώνει η σχετική απόφαση περιλαμβάνει τους εξής όρους:

  1. Να εκπονηθεί, στο πλαίσιο εκπόνησης της οριστικής μελέτης αποκατάστασης, εδαφοτεχνική μελέτη, η οποία θα πρέπει να επιλύσει όλα τα προβλήματα των καταρρεύσεων που αντιμετωπίζει το ανατολικό πρανές του βραχώδους εξάρματος. Στο πλαίσιο της μελέτης αυτής να εκτιμηθεί η κατάσταση και των δύο άλλων πρανών, βόρειου και δυτικού, για το κατά πόσο θα πρέπει να προταθούν και σε αυτά στερεωτικές εργασίες.
  2. Με βάση τη σχεδιαστική και φωτογραφική τεκμηρίωση των αρχών του 20ου αι., αλλά και παλαιότερων, να εξεταστεί η δυνατότητα ανάκτησης του αναπτύγματος του ανατολικού περιβόλου του φρουρίου, έως το ύψος που μπορεί να τεκμηριωθεί από τις απεικονίσεις αρχείου.
  3. Μετά την ανασκαφική έρευνα στο εσωτερικό του φρουρίου να γίνει προσπάθεια τεκμηρίωσης της θέσης ή των θέσεων κλιμάκων ανόδου στη στάθμη του περιδρόμου. Εάν εντοπιστούν τέτοια στοιχεία, σε αυτές τις θέσεις να προταθεί η θέση της νέας κατασκευής κλιμακοστασίου ανόδου στη στάθμη του περιδρόμου, για την εξυπηρέτηση των επισκεπτών του φρουρίου.
  4. Να προβλεφθεί η κατασκευή κιγκλιδωμάτων στα επικίνδυνα σημεία του αναπτύγματος του περιβόλου για την προστασία των επισκεπτών.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ενδιαφέρουν 23 Μαρτίου, 2023
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Καλαμάτα: Συμμετοχή Δήμου στο Δίκτυο “Residents of the future”

Τη συμμετοχή του Δήμου Καλαμάτας στο Δίκτυο “Residents of the future”, στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού…

Ενδιαφέρουν 23 Μαρτίου, 2023
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
 Ο Δήμος Παγγαίου δημιουργεί εκτεταμένο δίκτυο εξωτερικών απινιδωτών

Έχοντας δημιουργήσει ένα εκτεταμένο δίκτυο με 33 απινιδωτές (AED) εγκατεστημένους σε δημόσιους χώρους με ελεύθερη πρόσβαση…

Ενδιαφέρουν 23 Μαρτίου, 2023
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Μελέτη για το έργο «Δράσεις προστασίας των υδάτων Δήμου Αμυνταίου»

Μελέτη για το έργο  «Δράσεις προστασίας των υδάτων Δήμου Αμυνταίου», ξεκινά στον Δήμο, μετά  την…