Άρθρο Localit 07 Ιουνίου, 2022

Λειτουργική και αισθητική αναβάθμιση του άλσους Ξινονερίου στην Καρδίτσα

Μια σημαντική παρέμβαση στην Κοινότητα Ξινονερίου προωθεί η Δημοτική αρχή Καρδίτσας σε συνεργασία με τον πρόεδρο και το τοπικό συμβούλιο. Όπως ενημερώνει, η  Διεύθυνση Προγραμματισμού του Δήμου προετοίμασε και υπέβαλε πρόταση προς το Πράσινο Ταμείο για την «αναβάθμιση και ανάδειξη του άλσους Ξινονερίου». Η μελέτη που υποβλήθηκε προβλέπει εργασίες ύψους 235.000 ευρώ και περιλαμβάνει σειρά παρεμβάσεων.

«Υποβάλαμε στο Πράσινο Ταμείο μελέτη για την αναβάθμιση και την ανάδειξη του αισθητικού άλσους Ξινονερίου. Πρόκειται για μια σημαντική στιγμή καθώς μετά την έγκριση της πρότασης, που αναμένουμε προσεχώς, ένα σημείο αναφοράς για την ευρύτερη περιοχή θα αναδειχθεί ακόμη περισσότερο. Θέλω κατ’ αρχάς να συγχαρώ τους υπηρεσιακούς παράγοντες της Δ/νσης Προγραμματισμού του Δήμου που συνέταξαν και υπέβαλαν την πρόταση» δήλωσε ο δήμαρχος της περιοχής Β. Τσιάκος.

Η ΠΡΟΤΑΣΗ

Το άλσος βρίσκεται εντός των ορίων του οικισμού Ξινονερίου στη δυτική πλευρά αυτού. Έχει έκταση 8,5 στρέμματα και συνορεύει με την εκκλησία του Αγίου Νικολάου ΝΔ και με το Δημοτικό σχολείο στα ΒΑ. Υφίσταται προ του 1932, καθώς εμφανίζεται ως «Δασύλλιο» στον χάρτη του αναδασμού του 1932 με αριθμό τεμαχίου 43. Τα δένδρα τα οποία διαθέτει είναι κυρίως βελανιδιές. Διαχρονικά το άλσος φιλοξενούσε πανηγύρια, τοπικές εκδηλώσεις, γάμους, και πολλές σχολικές εκδρομές.

ΣΤΟΧΟΣ ΤΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ

Η  μελέτη στοχεύει στην αναβάθμιση και ανάδειξη του άλσους, στην αύξηση της επισκεψιμότητας τόσο από τους ντόπιους όσο και από τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής, στην αναβίωση ορισμένων παραδοσιακών εκδηλώσεων και στην αύξηση των μαθητικών εκδρομών. Μπορεί εν τέλει να αποτελέσει σημαντικό πόλο έλξης κυρίως τους θερινούς μήνες, κατά τους οποίους η θερμοκρασία της πόλης φτάνει σε ιδιαίτερα υψηλά επίπεδα. Οι παρεμβάσεις χαρακτηρίζονται ήπιες και αφορούν σε καθαρισμό του πάρκου, συντήρηση και εμπλουτισμό της βλάστησης αυτού, εγκατάσταση συστήματος άρδευσης, αντικατάσταση κατεστραμμένων δαπέδων, επισκευή της βρύσης, ηλεκτροφωτισμό κατά μήκος των διαδρομών του, εγκατάσταση νέου αστικού εξοπλισμού, αισθητική ανάδειξη των κεντρικών εισόδων και της περίφραξης του από την πλευρά του δρόμου, καθώς και διαμόρφωση του πεζοδρομίου κατά μήκος του άλσους.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Βιώσιμες Πόλεις 26 Φεβρουαρίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Καλαμάτα: Σύμβαση για τη βιοκλιματική ανάπλαση της Πλατείας Φυτειάς

Τη σύμβαση για το έργο που αφορά στη βιοκλιματική ανάπλαση της Πλατείας Φυτειάς, υπέγραψε την…

Βιώσιμες Πόλεις 22 Φεβρουαρίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Κέα: Στις πρώτες θέσεις στην ανακύκλωση ηλεκτρικού – ηλεκτρονικού εξοπλισμού ο Δήμος

Ποσότητα 15.030 κιλών αποβλήτων ηλεκτρικού/ηλεκτρονικού εξοπλισμού, παρέδωσε προς ανακύκλωση,  ο Δήμος Κέας το 2023, στην…

Βιώσιμες Πόλεις 22 Φεβρουαρίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Σχέδιο Αστικής Προσβασιμότητας εκπονεί ο δήμος Άργους Ορεστικού

Σχέδιο Αστικής Προσβασιμότητας (Σ.Α.Π.)  εκπονεί ο δήμος Άργους Ορεστικού με τη χρηματοδότηση του Πράσινου Ταμείου.…