Άρθρο Localit 27 Ιανουαρίου, 2023

Λειτουργία Δημοτικής Ιματιοθήκης στον Δήμο Δελφών

Τη λειτουργία Δημοτικής Ιματιοθήκης με διττό στόχο, ξεκινά ο Δήμος Δελφών. Με την ίδρυσή της όπως τονίζει, πέρα από την υποστήριξη των ευάλωτων νοικοκυριών, προωθείται και η διαμόρφωση οικολογικής συνείδησης μέσω της επαναχρησιμοποίησης προϊόντων σε καλή κατάσταση και μείωση των απορριμμάτων.

«Με τη λειτουργία του Κοινωνικού Παντοπωλείου, Κοινωνικού Ιατρείου, Κοινωνικού Φροντιστηρίου καθώς και του προγράμματος δωρεάν άθλησης παιδιών του Δήμου μας, διαπιστώσαμε το ολοένα και αυξανόμενο ποσοστό συμπολιτών μας που στερούνται βασικών αγαθών», όπως τονίζει χαρακτηριστικά.

Μέσω λοιπόν της νέας κοινωνικής δομής, της Δημοτικής Ιματιοθήκης,  θα πραγματοποιείται δωρεάν παροχή παιδικών – εφηβικών ενδυμάτων και ενδυμάτων ενηλίκων, υποδημάτων, παιδικών βιβλίων, σχολικών ειδών, ειδών βρεφανάπτυξης, παιχνιδιών, λευκών ειδών, ηλεκτρικών συσκευών και λοιπών χρηστικών αντικειμένων, καινούριων ή μεταχειρισμένων σε καλή κατάσταση.

Η Δημοτική Ιματιοθήκη θα στεγάζεται στο χώρο του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου και δικαιούχοι μπορεί να είναι όλοι οι ωφελούμενοι των κοινωνικών δομών καθώς και όλοι οι δημότες του Δήμου Δελφών οι οποίοι αντιμετωπίζουν κοινωνικοοικονομικά προβλήματα, έπειτα από εισήγηση της Κοινωνικής Υπηρεσίας.

Η λειτουργία της ιματιοθήκης (συγκέντρωση ειδών και διανομή στους ωφελούμενους) θα πραγματοποιείται κατά τις ημέρες και ώρες λειτουργίας του Κοινωνικού Παντοπωλείου. Θα γίνονται δεκτά είδη πάντα πλυμένα και καθαρά και σε καμία περίπτωση σκισμένα ή πολύ φθαρμένα.

«Κάποτε δεν υπήρχαν ιματιοθήκες ή αν υπήρχαν, δεν ήταν οργανωμένες δομές. Η βοήθεια δινόταν από χέρι σε χέρι. Σήμερα διαπιστώνουμε ότι όσο περισσότεροι οικονομικά δυνατοί συμπολίτες μας ευαισθητοποιούνται προς την κατεύθυνση της κοινωνικής προσφοράς, αντίστοιχα θα απαλύνεται και ο πόνος των οικονομικά ασθενέστερων. Η κοινωνική αλληλεγγύη ήταν, είναι και θα είναι το μοναδικό αντίδοτο της ανθρωπότητας», δήλωσε η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης Χρυσούλα Πονήρη – Σεγδίτσα.

 

 

 

 

 

 

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ενδιαφέρουν 23 Μαρτίου, 2023
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ο Δήμος Σερρών συμμετέχει στην «Ώρα της Γης»

Στην παγκόσμια δράση «Η Ώρα της Γης», που διοργανώνεται από το WWF το Σάββατο 25…

Ενδιαφέρουν 23 Μαρτίου, 2023
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Χανιά: Ξεκινούν οι εργασίες για το Ανοικτό Κέντρο Εμπορίου στην Πλατεία 1866

Με γοργούς ρυθμούς προχωράει το έργο για τη δημιουργία του νέου Ανοικτού Κέντρου Εμπορίου (Open…

Ενδιαφέρουν 23 Μαρτίου, 2023
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Καλαμάτα: Συμμετοχή Δήμου στο Δίκτυο “Residents of the future”

Τη συμμετοχή του Δήμου Καλαμάτας στο Δίκτυο “Residents of the future”, στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού…