Άρθρο Localit 27 Ιανουαρίου, 2023

Λειτουργία Δημοτικής Ιματιοθήκης στον Δήμο Δελφών

Τη λειτουργία Δημοτικής Ιματιοθήκης με διττό στόχο, ξεκινά ο Δήμος Δελφών. Με την ίδρυσή της όπως τονίζει, πέρα από την υποστήριξη των ευάλωτων νοικοκυριών, προωθείται και η διαμόρφωση οικολογικής συνείδησης μέσω της επαναχρησιμοποίησης προϊόντων σε καλή κατάσταση και μείωση των απορριμμάτων.

«Με τη λειτουργία του Κοινωνικού Παντοπωλείου, Κοινωνικού Ιατρείου, Κοινωνικού Φροντιστηρίου καθώς και του προγράμματος δωρεάν άθλησης παιδιών του Δήμου μας, διαπιστώσαμε το ολοένα και αυξανόμενο ποσοστό συμπολιτών μας που στερούνται βασικών αγαθών», όπως τονίζει χαρακτηριστικά.

Μέσω λοιπόν της νέας κοινωνικής δομής, της Δημοτικής Ιματιοθήκης,  θα πραγματοποιείται δωρεάν παροχή παιδικών – εφηβικών ενδυμάτων και ενδυμάτων ενηλίκων, υποδημάτων, παιδικών βιβλίων, σχολικών ειδών, ειδών βρεφανάπτυξης, παιχνιδιών, λευκών ειδών, ηλεκτρικών συσκευών και λοιπών χρηστικών αντικειμένων, καινούριων ή μεταχειρισμένων σε καλή κατάσταση.

Η Δημοτική Ιματιοθήκη θα στεγάζεται στο χώρο του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου και δικαιούχοι μπορεί να είναι όλοι οι ωφελούμενοι των κοινωνικών δομών καθώς και όλοι οι δημότες του Δήμου Δελφών οι οποίοι αντιμετωπίζουν κοινωνικοοικονομικά προβλήματα, έπειτα από εισήγηση της Κοινωνικής Υπηρεσίας.

Η λειτουργία της ιματιοθήκης (συγκέντρωση ειδών και διανομή στους ωφελούμενους) θα πραγματοποιείται κατά τις ημέρες και ώρες λειτουργίας του Κοινωνικού Παντοπωλείου. Θα γίνονται δεκτά είδη πάντα πλυμένα και καθαρά και σε καμία περίπτωση σκισμένα ή πολύ φθαρμένα.

«Κάποτε δεν υπήρχαν ιματιοθήκες ή αν υπήρχαν, δεν ήταν οργανωμένες δομές. Η βοήθεια δινόταν από χέρι σε χέρι. Σήμερα διαπιστώνουμε ότι όσο περισσότεροι οικονομικά δυνατοί συμπολίτες μας ευαισθητοποιούνται προς την κατεύθυνση της κοινωνικής προσφοράς, αντίστοιχα θα απαλύνεται και ο πόνος των οικονομικά ασθενέστερων. Η κοινωνική αλληλεγγύη ήταν, είναι και θα είναι το μοναδικό αντίδοτο της ανθρωπότητας», δήλωσε η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης Χρυσούλα Πονήρη – Σεγδίτσα.

 

 

 

 

 

 

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ενδιαφέρουν 23 Απριλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΥΠΕΝ: Ξεκινά το «Εξοικονομώ-Σύνδεση με το δίκτυο αποχέτευσης»

Εντός των επόμενων μηνών προχωρά η κυβέρνηση στην υπουργική απόφαση προκήρυξης της δράσης «Εξοικονομώ-Σύνδεση με…

Ενδιαφέρουν 23 Απριλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Συγκέντρωση Πασχαλινών δώρων σε Ελληνικό-Αργυρούπολη

Με σύνθημα «Μπες και φέτος στο ρόλο σου! Γίνε Νονός» το ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ και…

Ενδιαφέρουν 23 Απριλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Συναντήσεις με τις δημοτικές αρχές του Κινήματος Διάσωσης και Επαναλειτουργίας του Σιδηροδρόμου της Πελοποννήσου

Σειρά επαφών με εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης πραγματοποιεί το Κίνημα Διάσωσης και Επαναλειτουργίας  του Σιδηροδρόμου…