Άρθρο Localit 30 Ιουνίου, 2022

Λειτουργία δεματοποιητή στο Δήμο Λέρου

Τη λειτουργία του δεματοποιητή, στη Λέρο, μετά από επίπονες και μακροχρόνιες προσπάθειες και την λήψη των σχετικών αδειοδοτήσεων,  ανακοίνωσε ο  δήμαρχος του νησιού, Μιχάλης Κόλιας, η οποία έχει  ως αποτέλεσμα, την παύση λειτουργίας του ΧΑΔΑ (χώρος ανεξέλεγκτης διάθεσης απορριμμάτων) και παράλληλα την πλήρη αποκατάσταση του.

Όπως ενημερώνει τα απορριμματοφόρα οχήματα του Δήμου  θα εναποθέτουν στον χώρο του δεματοποιητή τα σύμμεικτα απορρίμματα τα οποία θα δεματοποιούνται και τα δέματα θα οδηγούνται για προσωρινή αποθήκευση στην ευρύτερη αδειοδοτημένη περιφραγμένη περιοχή. Παράλληλα στον ίδιο χώρο θα διεξάγεται και η διαχείριση ανακυκλώσιμων υλικών όπως και ο τεμαχισμός – θρυμματισμός πρασίνου(κλαδιά, κορμοί).

«Στόχος μας είναι σύντομα να προχωρήσουμε στην κομποστοποίηση οργανικών και πράσινων απορριμμάτων μετά από διαλογή στη πηγή με απώτερο στόχο την παραγωγή υψηλής ποιότητας κομπόστ για χρήση στις καλλιέργειες.

Αναμένουμε τη δημοπράτηση του έργου κατασκευής ΧΥΤΥ (χώρου υγειονομικής ταφής υπολειμμάτων) αρμοδιότητας πλέον του ΦΟΔΣΑ Νοτίου Αιγαίου, που θα έχει ως αποτέλεσμα τη μεταφορά του υπολείμματος μετά από την επεξεργασία στο συγκεκριμένο χώρο», αναφέρει σχετικά ο κ. Κόλιας.

Τέλος, ευχαριστεί τους συνεργάτες του, τους Διευθυντές και το προσωπικό του Δήμου  για τη στήριξη υλοποίησης του συγκεκριμένου έργου, τονίζοντας την χρησιμότητα του, ως προς την αποφυγή πλέον των πυρκαγιών που είχαν ως αποτέλεσμα την ατμοσφαιρική ρύπανση και γενικότερα την αντιαισθητική εικόνα.

«Η δέσμευση της Δημοτικής Αρχής έναντι των συμπολιτών και κυρίως των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής του ΧΑΔΑ γίνεται πράξη, χρησιμοποιώντας τα πλέον σύγχρονα μηχανήματα και τρόπους διαχείρισης απορριμμάτων, έχοντας πάντα προτεραιότητα τον άνθρωπο και την προστασία του περιβάλλοντος», καταλήγει ο δήμαρχος του νησιού .

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Βιώσιμες Πόλεις 12 Αυγούστου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Διαβούλευση με τους πολίτες για την εκπόνηση του ΣΦΗΟ του Δήμου Αμαρουσίου

Σε διαβούλευση τέθηκε το Σχέδιο Φόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων του Δήμου Αμαρουσίου, ο οποίος απευθύνει κάλεσμα…

Βιώσιμες Πόλεις 12 Αυγούστου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Χερσόνησος: Σύμβαση για έργα αποκατάστασης ζημιών σε δίκτυα άρδευσης του Δήμου

Σε τροχιά υλοποίησης μπαίνουν σημαντικά έργα αποκατάστασης και αναβάθμισης του δικτύου άρδευσης σε περιοχές της…

Βιώσιμες Πόλεις 12 Αυγούστου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Πάρκο Πασαλίδη, ένα στολίδι για μικρούς και μεγάλους στην Καλαμαριά

Το πάρκο Πασσαλίδη, αποτελεί ένα από τα ομορφότερα της Καλαμαριάς, το οποίο ετοιμάστηκε και παραδίδεται…